Теория на контрола и одитни концепции

ISBN:
978-954-471-596-0
Размери: 
21.5 × 14.5 × 1.5 cm
Брой страници: 
172 стр.
Година на издаване: 
2020
Рейтинг: 
0
Цена: 
20,00 лв.
Цена: 
20,00 лв.

Въз основа на икономическите теории и теорията на управлението се създава система от знания за концептуалното и съдържателно развитие на системата за контрол. Изграждането на система от знания за източниците на контрол, структурата на контролната система, нейната работа и възможностите за усъвършенстване предоставят възможност да се осъзнае и възприеме от обучаемите нуждата и потребността от контрол. Анализът на принципното начало, методологичното разнообразие и богатства на подходи доказват, че контролът и неговата реализация са сложен и творчески процес.

Целта на настоящото учебно помагало е да разкрие на обучавания фундаменталните теории за контрола и да го запознае с неговите основи. Ще бъдат разгледани въпроси за същността на контрола, като функция на социалното управление, неговите елементи, принципи, методи и подходи, които се използват и прилагат във финансовия контрол, финансовия одит и надзора. Ще бъдат анализирани и определени контролните дейности, които се извършват и ще се разгледа организацията на финансовия контрол в Република България, чрез описание на различните видове контрол, който се прилага, на институциите и лицензираните физически и/или юридически лица.

В заключение ще се опитам да обясня необходимостта от създаване на контролната система, от въвеждането и прилагането на контролните дейности и как това допринася за развитието и дейността на организациите и съответно какво влияние оказва върху техните ръководители, служители и персонал.

Структурата на съдържанието обхваща девет теми. За улеснение на обучаваните е следван конспектът по учебната дисциплина.

Ако след запознаване с учебното пособие въпросите за контрола станат по-малко като обем и по-ясни като съдържание, значи че е постигната набелязаната цел, авторът е провокирал интерес и е направил нещо полезно и за читателите, и за обществото.

--------------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: