Интервюта

Ваклуш Толев: В моето пътуване към Целостта винаги ме е водило единството между Бога и човека

преди 8 months 3 седмици

Ваклуш Толев: Ужасът на невежеството е по-лош и от престъплението, затова не е нужно старото да се убива, а да се остави памет за него, за да има йерархия на усвояване в познанието. След по-малко от 100 години, смъртта ще бъде добродетел, тя е вратата към възкресението, към безсмъртието, които са процес на вътрешна духовна пробуда. (Едно интервю на Лияна Фероли)

Йордан Епитропов: Ако човекът осъществи Мъдростта, ще познае Истината, а тя ще го направи свободен

преди 8 months 3 седмици

Йордан Епитропов: Не в спасението от бедствието е тайната, а в душевното ферментиране и обновление, в ускорения кръг на прераждането, в разбирането, че Мъдростта разрушава, само когато възкресява. (Едно интервю на Лияна Фероли)

Петя Александрова: Стойностната детска литература е като къща за духовен уют

преди 8 months 3 седмици

Като финал на Дните на Кърджали в края на октомври 2015 г. бе връчена официално Националната награда за детска литература “Петя Караколева”. Със сборника си в проза “Смокиново момиче” Петя Александрова стана 11-тия й поред носител.  (Едно интервю на Лияна Фероли с Петя Александрова)

Снежана Галчева: С половин сърце се живее трудно...

преди 2 години 8 months

Снежана Галчева: Наша цел и наш дълг е да обединим тези българи, които са готови да работят всеотдайно за възраждането на българската култура и духовност в чужбина, независимо в кой край на света се намират.

Катерина Чучева: Родена съм да търся и създавам красота!

преди 3 години 3 months

Казвам се Катерина Чучева, по рождение Иванова. Родена съм през месец май в красивата долина на розите, в гр. Карлово – градът на Апостола на Свободата Васил Левски. Израсла съм в китното възрожденско подбалканско градче Сопот, родния град на Иван Вазов. Любовта към поезията я имам по рождение, наследила съм я от моя баща и от духа на родното място на Патриарха на българската литература.

За Родолюб Чорич и смисъла на живота

преди 3 години 9 months

Родолюб Чорич е поет от град Мойковац, Черна гора, създател на местното радио и телевизия, на тенис клуба в града. Сега предпочита самотата, тишината, слушането на тази тишина, самовглъбяването – все неща, които те пречистват, уравновесяват и извисяват духовно. Вярва в Бог, обича жените и им посвещава прекрасни стихове...

Страници