Интервюта

Наталия Недялкова: Изкуството прави света по-красив

преди 2 months 1 седмица

Едно интервю на Неда Гаврич, Литературна работилница “Кордун”, Баня Лука – София. 10.05.2024 г.

“Де е България?” според Костандина Бело

преди 3 months 2 седмици

Днес ще ви запознаем с Костандина Бело. Ще разберем как е преминало детството й между двете родини, повече за българската общност в Албания и мечта ли е България за тях, както и отговора на въпроса “Де е България?” според Костандина

70 въпроса – 70 отговора. Проф. дмн Златимир Коларов на 70

преди 5 months 1 седмица

През месец май 2024 година проф. дмн Златимир Коларов навършва 70 години. В чест на това събитие бе създадена и литературната анкета “70 въпроса – 70 отговора. Литературна анкета на Георги Николов със Златимир Коларов”.

Ваклуш Толев: В моето пътуване към Целостта винаги ме е водило единството между Бога и човека

преди 1 година 4 months

Ваклуш Толев: Ужасът на невежеството е по-лош и от престъплението, затова не е нужно старото да се убива, а да се остави памет за него, за да има йерархия на усвояване в познанието. След по-малко от 100 години, смъртта ще бъде добродетел, тя е вратата към възкресението, към безсмъртието, които са процес на вътрешна духовна пробуда. (Едно интервю на Лияна Фероли)

Йордан Епитропов: Ако човекът осъществи Мъдростта, ще познае Истината, а тя ще го направи свободен

преди 1 година 4 months

Йордан Епитропов: Не в спасението от бедствието е тайната, а в душевното ферментиране и обновление, в ускорения кръг на прераждането, в разбирането, че Мъдростта разрушава, само когато възкресява. (Едно интервю на Лияна Фероли)

Петя Александрова: Стойностната детска литература е като къща за духовен уют

преди 1 година 4 months

Като финал на Дните на Кърджали в края на октомври 2015 г. бе връчена официално Националната награда за детска литература “Петя Караколева”. Със сборника си в проза “Смокиново момиче” Петя Александрова стана 11-тия й поред носител.  (Едно интервю на Лияна Фероли с Петя Александрова)

Страници