Литература

Облачето, което си търсеше работа

преди 2 months 2 седмици

По небето веднъж се появи облаче, ама толкова малко, че приличаше на кълбо дим. Никой не го поглеждаше, никой не се плашеше от него. Големите облаци се събираха по двама, по трима и свойски си разговаряха за своите преживелици. Спомняха си прочути бури и урагани, за които пишат вестниците и гърми телевизията. А мъничето си стоеше настрана – само и ненужно.

Когато прасенцата водят светски разговори

преди 2 months 2 седмици

Имаше едно време една самотна дама, която си имаше за компания вкъщи едно прасенце. То се наричаше госпожица Чисти копитца, защото наистина беше винаги чисто и облечено с вкус. Може да се каже, че прасенцето също беше една малка розова дама, понякога даже не ги различаваха отдалече.

Пътят на осмицата

преди 4 months 5 дни

Само Любовта може да създава, вдъхновява и лекува. Само любящото сърце може да прости и да пусне. Само на онези, които истински обичат, им е дадено да познаят откровението на Живота...

Избирам себе си

преди 6 months 3 седмици

Избирам да опозная чувствата си, да ги изричам и обичам. В късните нощи, щом сама остана. Заровила миловиден поглед в тетрадката, различните гримаси да обрисувам. Смея се и плача. Викам и мълча. Ядосвам се и се успокоявам. ... И нищо не остава в мен.

Ако ти кажа

преди 6 months 3 седмици

Ако ти кажа колко си специален за мен, ще те уплаша ли? Ако ти кажа как за малко време дари ме с уроци за цял живот, ще си тръгнеш ли? ... Ако ти кажа как докосна душата ми, как се разтапям в ръцете ти и как отвори десетки врати, ще останеш ли?

Ще разбереш, че не съм Ангел

преди 6 months 3 седмици

Казваш, че съм Ангел. Но в действителност Ангелът си ти. Моят Ангел. Този, който винаги ще държи главата ми изправена и няма да позволи нито една сълза да се стече по лицето ми. За това дължа живота си на теб. Дължа ти много повече от един живот. Какво ще кажеш да ти подаря вечността?

Дози от рози и всякакви токсични смеси

преди 2 години 3 months

Истински наранените жени се справят перфектно в хаоса. Ако той липсва, започват да разхвърлят царящото спокойствие, за да го “подредят” по най-объркания начин. Само така запазват баланса между илюзорното щастие и реалната заблуда.

Дози от рози с дъх на надежда

преди 2 години 3 months

Някой ден ще ме докоснеш и няма да изпитам нищо. Ще се опиташ да хванеш погледа ми, а той ще ти избяга с нетипично безразличие. И колкото и думи да се отронят, те ще се спънат по пътя между мен и теб, без да успеят да достигнат до сърцето ми.

Дози от рози с аромат на безкрайности

преди 2 години 3 months

Този мъж беше интуиция, наказание, безкрайност. Имаше дарбата да чете мислите в главата ми. Надушваше самотата ми през толкова много километри...

“Дози любов” с аромат на умиротвореност и пръски цветна дъга

преди 2 години 3 months

Човек е склонен да повтаря грешките си, стане ли дума за любов! Има моменти, в които времето спира заедно със сърцето! Спираш да мислиш, спираш да чуваш, спираш да виждаш. Само чувстваш!

Страници