Разкази

Съзнанието – с индивидуален код

преди 2 months 1 седмица

Учителят ни привлече с обич и заблестя по-ярко. Подредихме се около него и зачакахме следващия урок. Той знаеше толкова много! Гледахме го с възхищение – голямо светещо кълбо, излъчващо обич. Информацията усещахме като вибрация, която ни обогатява. Вече знаехме доста и очаквахме да се случи нещо много важно...

Рон GPT

преди 2 months 1 седмица

Купих си робот последно поколение, в когото е вложено цялото човешко познание. Купих го не затова, че външно не се различаваше от човек, че предугаждаше желанията ми и веднага ги изпълняваше, а защото можех да му задавам въпроси и получавах интересни отговори.

За Хокинговото лъчение

преди 2 months 1 седмица

Здравей, приятелю! Какво те вълнува днес? Как се чувстваш? Сбъдна ли се голямото ти желание? Чуй какво си спомних! Нали се установи, че писаното от писатели фантасти след време се сбъдва. Защо да не става и с всеки от нас. Всеки иска хубави неща...

Наследницата

преди 2 months 1 седмица

Новината се носела из бизнес средите на Турция, с бързината на тракащи токчета и звън на телефони. Появила се наследница на една от най-силните, финансово, семейни фирми, с дългогодишна история и юзди в костеливата ръка на умна жена. Много умна, но докога щели да й стигнат силите да гледа напред.

Спомен от “екскурзията”

преди 2 months 1 седмица

Една четвърт от територията на страната била обезлюдена за около три горещи месеца. Реколтата останала неприбрана по полето. Със златните зърна пирували птици и мишки. Хамбарите пустеели, така както били опустели и домовете, градени тухла по тухла с пот и грижа за поколенията. Плодовете, тежки и напращели от сок, тъжно капели, недокоснати от грижливи ръце.

Тайнствената непозната

преди 2 months 1 седмица

Никога не била виждала толкова безвкусно облечена особа. А тя не била от тези, дето съдят по дрехата. Познавала хора от различни прослойки, всеки със своята индивидуалност и не си позволявала лукса да бъде предубедена или да подцени човек, само защото й е физически неприятен.

Гатанка “Уау”

преди 2 months 2 седмици

Аз съм от съзвездие “Стрелец”. Отговарям за чистотата в зоната на ръкава на Млечния път. Обичам си работата, но вчера шефът мина на проверка и не остана доволен от мен. Като приближаваше, ми се стори ярък и весел, но още щом погледна холограмaта, потъмня и се развика...

Държавата Земя

преди 2 months 2 седмици

Здравей, мила бабо! Днес гледах новините по телевизора и малко ме хвана срам. В 21-ви век още делим земята си и има гладни хора. А знаем, че пустинята в Африка дава по три реколти жито на година, ако се сее и полива. И как не я разделихме тази земя?!

Кастинг

преди 2 months 2 седмици

Здравей, бабо! Тъй като от лекциите ни остава свободно време, с още трима колеги решихме да се запишем за участие в курс по актьорско майсторство. Но първо трябваше да се явим на кастинг за одобрение. Провеждаше го режисьорът, който водеше курса.

Квантов скок

преди 2 months 2 седмици

Мила бабо, зная, че очакваш с нетърпение всяко мое писмо и обещавам да ти пиша по-често. Вчера ми се случи най-интересното преживяване в живота. Посетихме залата с последно поколение квантов компютър...

Страници