Ревюта

За “Лъч светлина” на Стефанка Иванова-Бънкова

преди 1 ден 19 часа

История за едно пътешествие, както в буквалния смисъл на думата, така и в преносен. Не просто пътуване и посещаване на различни прекрасни дестинации, изпълнени с множество старинни сгради и исторически забележителности, но и вътрешно пътешествие на главната героиня. Тя се сблъсква със своите болезнени спомени и се опитва да постигне вътрешен мир.

За “The story of a thief” на Hristina Bloomfield

преди 6 дни 19 часа

Паолина Иванова за романа на Hristina Bloomfield (Христина Блумфилд) “The story of a thief” (“Историята на един крадец”).

За “Мистерия: Проклятието” на Веселина Славова

преди 6 дни 19 часа

“Мистерия: Проклятието”, първа книга от трилогията “Прокълнатата вода” – една фантастична история, опираща се на определени чисто човешки преживявания.

Странните светове във фентъзи трилогията на Кристия Петрова

преди 1 month 19 часа

Кристия Петрова дебютира в белетристиката с фентъзи романа “Между непознати светове”. Приказната история е замислена като трилогия, от която “книга първа” е вече факт.

За “Чистилище” на Толга Тахсинов

преди 1 month 3 дни

Историята ни запознава с Август Аксиден, осемдесетгодишен мъж, който след тежка катастрофа остава изцяло парализиран. Той попада в един свят на самота, защото въпреки че чува всичко случващо се около него, не може да комуникира по никакъв начин с най-близките си хора. За него това е място между живота и смъртта – “Чистилището”.

Антагонизмът между доброто и злото в международния колективен роман “Полюси”

преди 1 month 6 дни

След успешния проект за съставянето на колективен роман, “Нестинарски танц” (2020 г.), Таня Мир продължава с още по-амбициозния си замисъл – международен колективен роман, осъществен в книгата “Полюси”. И тук се запазва основната идея всеки автор да разкаже по една глава от повествованието...

Откровенията на Елица Преславова в поетичната книга “За да прогледна”

преди 1 month 1 седмица

“За да прогледна” е втората поетична книга на Елица Преславова, след “ХаоТИчни мисли” (2021 г.). Поезия, посветена на извечната тема за любовта – многоликата споделена и несподелена любов, изгаряща и изпепеляваща, и оставяща след себе си мъка и разочарование, огорчението от неоценената всеотдайност и чувствата, вложени и разпилени.

За “Красива отрова” на Даниела Кирилова

преди 1 month 2 седмици

След “Сатенена заплаха” и “Белязана истина” идва една история, обединяваща в себе си различни елементи, отнасящи читателя в едно малко градче на провинция Барселона. Още в самото начало ставаме свидетели на странната смърт на Бианка Палмеро, която умира едва дни преди собствената си сватба...

Симпатичните животни в магичните приказки на Деница Кючукова

преди 1 month 3 седмици

“Приказки различни за животни симпатични” – магични истории, сътворени, предадени и разказани с удивително умение. Историите, включени в книгата, не са за най-малките, те са по-скоро един философски поглед и поучения за големи (и още по-големи) пораснали и непораснали деца, а защо не и за възрастните, съхранили детското в себе си...

За “Избирам теб 2” на Рени Ковачева

преди 2 months 1 седмица

След представянето на света и героите в първата книга на Рени Ковачева “Избирам теб”, дойде моментът да поговорим и за втория самостоятелен роман на авторката, озаглавен “Избирам теб 2”...

Страници