Е-списание

Неизречени думи за акад. Петър Динеков

преди 1 ден 20 часа

Разказ за писателя, зам.-ректора и дългогодишен професор в СУ “Св. Климент Охридски”, за директора на Института по фолклор на БАН от самото му създаване и най-вече за човека Петър Динеков. За всички, родени през 50-те години на миналия век, името му будеше преди всичко респектираща любознателност.

За “Лъч светлина” на Стефанка Иванова-Бънкова

преди 1 ден 20 часа

История за едно пътешествие, както в буквалния смисъл на думата, така и в преносен. Не просто пътуване и посещаване на различни прекрасни дестинации, изпълнени с множество старинни сгради и исторически забележителности, но и вътрешно пътешествие на главната героиня. Тя се сблъсква със своите болезнени спомени и се опитва да постигне вътрешен мир.

Талантът е любов

преди 6 дни 20 часа

Известно е за пишещите, че творческото вдъхновение идва понякога като неканен гост, а друг път авторът дълго време мисли върху някаква идея, докато най-неочаквано е посетен и ако не е готов да запише словото, то си отива...

За “The story of a thief” на Hristina Bloomfield

преди 6 дни 20 часа

Паолина Иванова за романа на Hristina Bloomfield (Христина Блумфилд) “The story of a thief” (“Историята на един крадец”).

За “Мистерия: Проклятието” на Веселина Славова

преди 6 дни 20 часа

“Мистерия: Проклятието”, първа книга от трилогията “Прокълнатата вода” – една фантастична история, опираща се на определени чисто човешки преживявания.

Литературна премиера: Даниела Кирилова и “Красива отрова”

преди 1 седмица 1 ден

На 15 февруари 2024 г. в Градската художествена галерия, Благоевград, Даниела Кирилова представи своя трети роман “Красива отрова”.

70 въпроса – 70 отговора. Проф. дмн Златимир Коларов на 70

преди 1 седмица 2 дни

През месец май 2024 година проф. дмн Златимир Коларов навършва 70 години. В чест на това събитие бе създадена и литературната анкета “70 въпроса – 70 отговора. Литературна анкета на Георги Николов със Златимир Коларов”.

Ще потъна

преди 1 седмица 2 дни

Ще потъна в мълчанието си
като паричка,
хвърлена от непознат
на дъното на езерото
в парка.

Морско погребение

преди 1 седмица 2 дни

Днес присъствах случайно
на едно погребение.
Лъжичка по лъжичка
синове и дъщери изваждаха
от урна пепелта.

Метаморфоза

преди 1 седмица 2 дни

Разказаха ми
за отдавна напусната
къща в гората
и прогонени стопани.

Страници