Национална литературна награда “Еквалибриум”

За “Еквалибриум”

Националната литературна награда за дебют в литературата “Еквалибриум” е учредена от издателство “Либра Скорп” през 2005 г.

Основната концепция на издателството е подпомагане на млади, талантливи, съвременни автори, чиито литературни творби определено заслужават да видят бял свят, но по редица причини (най-вече финансови) нямат този успех. Наградата няма парично изражение, а се състои в издаването на подготвен ръкопис, като на автора се предоставя част от тиража.

Поясняваме още веднъж – идеята на наградата е да се подпомогнат млади автори да “стъпят” и продължат уверено напред в литературното поприще.

Излъчването на номинирани и наградени автори е на конкурсен принцип, като постъпилите за участие в конкурса творби, ще бъдат разгледани от жури в състав, определен от издателството.

---------------
Повече за литературната награда и нейната история можете да прочетете тук -------->>>>>
---------------

Условия за участие

Право на участие в конкурса имат всички български автори, които имат подготвен в ръкопис проект за книга в един от следните жанрове:
– Поезия (стихосбирки, поеми)
– Проза  (разкази, повести, романи)

За участие в конкурса изпращайте (doc-файл):
– Резюме на текста;
– Синопсис;
– Кратка представителна извадка:
за проза – 2-3 до 5 страници от текста
за поезия – 3 до 5 стихотворения
– Кратка биография на автора

Всичко това изпращайте на meridian27@gmail.com с тема “За Еквалибриум”. Ние ще се свържем с Вас за доуточнения. Откъси от номинираните творби ще бъдат публикувани (с Ваше съгласие, разбира се) на сайта на издателството.

Срокове

Предложения за участие в конкурса се приемат целогодишно – до края на месец декември. През януари на следващата година издателство “Либра Скорп” ще обяви (на страниците на сайта) номинациите и съответно призьорите в двете направления: “Поезия” и “Проза”.

Критерии за оценяване

Ще избегнем клишираните определения и изисквания за стойностна, квалитетна, съдържателна и пр. литература. Просто се опитайте да ни впечатлите. Успех!

---------------
За въпроси и изпращане на материали за конкурса:
E-mail: office@meridian27.com

---------------