Измерения на икономическата политика в преходния период към пазарна икономика 2007-2013

ISBN:
978-954-471-203-7
Размери: 
21.5 × 14.5 × 1.8 cm
Брой страници: 
200 стр.
Година на издаване: 
2013
Рейтинг: 
0
Цена: 
17,00 лв.
Отстъпка: 
-3.00 лв
Цена: 
14,00 лв.

Цели на икономическата политика на ЕС са: стабилност и хармоничен растеж, повишаване на стандарта на живота, стимулиране на процесите на конвергенция и взаимообвързаност, високо ниво на заетостта, стабилни цени, здрави обществени финанси и монетарни рамкови условия, трайно финансируема разплащателна равносметка.

Консултативна валутна комисия, комисия по икономическа политика, Европейски валутен институт, “Многостранен контрол”; трета фаза: Икономическа и финансова комисия, Европейска система на централните банки.

Икономическата политика е интегрална част от общата държавна политика. Нещо повече, поради взаимното влияние на състоянието на образованието, здравеопазването, правосъдната система, вътрешната и външната сигурност, инфраструктурите, регионите и икономическото и социалното развитие, за да е успешна една държавна политика, необходим е цялостен подход към секторите на обществения живот. Той не може да бъде конюнктурен, а трябва да е подчинен на единна философия и практика.

Не е възможно например да има едновременно успешно здравеопазване с активна роля на държавата в собствеността и управлението на здравните заведения, разпределението на средствата за тях, здравното осигуряване и профилактиката, а паралелно с това да се развива изцяло частна индустрия, търговия и услуги, основани на идеята за оттегляне на държавата и свобода на пазарните отношения.

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите