Електронни борси

ISBN:
978-954-471-569-4
Размери: 
21.5 × 14.5 × 1.2 cm
Брой страници: 
136 стр.
Година на издаване: 
2019
Рейтинг: 
0
Цена: 
21,50 лв.
Цена: 
21,50 лв.

Капиталовият пазар както и неговия основен инструмент – борсата както всяка компонента от реалния живот възниква тогава, когато заобикалящата я система има нужда от нея. Допълнителната, алтернативна необходимост от финансиране на една дейност е именно тази предпоставка. Както ще проследим, в исторически план нуждата от свежи пари за определени търговски дейности е накарало основно собствениците на търговки предприятия да се опитат да преодолеят стереотипа на финансовото статукво и да търсят по-добрата, по-евтината и по-широка форма на набиране на средства за техните начинания.

Запознаването с миналото винаги ни дава предимството на „виртуалния“ опит с цел по-доброто възприемане на настоящето и недопускането или преодоляването на повтарящите се грешки в бъдеще. Важното за всеки един човек, незапознат с финансовата система, е да разбере концепцията на пазара – парите във финансовата система имат два основни пътя за достигане от притежателите им до потребителите: като заем (debt) или като партньорство – собствен капитал (equity). И точно около тези две алтернативни възможности се е развил пазара на капитали през последните повече от триста години.

Настоящата разработка представя развитието на електронната търговия на международните фондови пазари, нейните разновидности и приложения, анализ на електронните платформи за търговия, които българските инвестиционни посредници предлагат и техните характеристики с цел да се открои вида на текущата електронна търговия, прилагана и в България.

Учебното помагало е предназначено за студенти от съответните специалности, в чиито учебни планове е включена дисциплината, а също така може да се ползва от всички, заинтересувани от проблематиката.

 

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: