Теория на финансово-стопанския анализ

ISBN:
978-954-471-177-1
Размери: 
24 × 17 × 1.8 cm
Брой страници: 
200 стр.
Година на издаване: 
2012
Рейтинг: 
0
Цена: 
23,00 лв.
Отстъпка: 
-8.00 лв
Цена: 
15,00 лв.

Настоящият учебник е адресиран към тези, които се подготвят и искат да вземат управленски, относително правилни и финансово-обосновани решения. В логическа последователност, съобразена с особеностите на дисциплината и възможностите на учебната програма, са представени основни въпроси от теорията и методологията на финансово-стопански анализ, конкретизирани по обекти.

Разгледаните подходи и методики са фокусирани върху организации, свързани с производствена дейност. За тематичната приложимост принципно може да се каже, че се отнасят и за останалите, занимаващи се с други основни дейности, включително и за тези с нестопанска цел.

В съдържанието, освен традиционните (класически) теми са вмъкнати и нови, като в Глави ХІІ-а, ХІІІ-а и ХІV-а за нематериалните активи, или в Глави VІІІ-а и ХV-а, в които се предлагат различни и целесъобразни аналитични методи.

Предвид специфичния характер на разглежданата дисциплина, учебникът съзнателно е изчистен от типичната, счетоводно-отчетна информация. За полагане на основите на дълготраен интерес към финансово-стопанския анализ към всяка тема са прибавени дискусионни въпроси, теми за курсови проекти и кратки тестови задачи с много отговори, които основателно генерират нови въпроси и алтернативи.

Акцентът в изложението е поставен върху теоретичните разработки и принципни обосновки. Авторът си запазва правото специфичната информация от финансов и отчетен характер да стане основна част на друго учебно пособие, където дисбалансът да бъде компенсиран.

Коментари

kakva e cenata ob6to (kniga + dostavka)
Рейтинг: 
0
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

16,00 лв.
Отстъпка:
-2.00 лв
Цена
14,00 лв.
18,00 лв.
Отстъпка:
-0.00 лв
Цена
18,00 лв.