Финансово-стопански анализ

ISBN:
978-954-471-112-2
Размери: 
21.5 × 14.5 × 1.7 cm
Брой страници: 
144 стр.
Година на издаване: 
2010
Рейтинг: 
0
Цена: 
13,00 лв.
Отстъпка: 
-3.00 лв
Цена: 
10,00 лв.

Настоящото учебно помагало е адресирано към студентите на КИА при УНСС, изучаващи финансово-стопански анализ. В логическа последователност, съобразена със спецификата на дисциплината и учебната програма са представени въпросите на методиката за финансово-стопански анализ по отделни обекти.

Разгледаните методики се отнасят до организации, фокусирани върху промишлена дейност. За част от тях, като тези за анализ на балансовата печалба, за анализ на рентабилността, за анализ на ликвидността и други, принципно може да се каже, че се отнасят и за организации, занимаващи се с други основни дейности, включително нестопански. В съдържанието, освен традиционните (класически) теми са вмъкнати и въпроси, които са тясно обвързани с процеса на финансово- стопанския анализ, като засегнатите в Глави: II, III, XI и XII. Предвид специфичния характер на разглежданата дисциплина, съдържанието съзнателно е изчистено от типично математическата информация, касаеща формули и примерни финансово-счетоводни данни. Акцентът в цялостното изложение е поставен върху теоретичните разработки и принципни обосновки. Авторът си запазва правото специфичната икономическа информация от математически и финансов характер да стане предмет на друго учебно пособие. За полагане на основите на дълготраен интерес към финансово-стопанския анализ към всяка тема са прибавени дискусионни въпроси, теми за курсови проекти и кратки тестови задачи с много отговори, които основателно генерират нови въпроси.

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите