Въведение в теорията на счетоводството и контрола

ISBN:
978-954-471-254-9
Размери: 
21.5 × 14.5 × 1.2 cm
Брой страници: 
124 стр.
Година на издаване: 
2015
Рейтинг: 
0
Цена: 
17,00 лв.
Отстъпка: 
-7.00 лв
Цена: 
10,00 лв.

Ако Уорън Бъфет твърди, че “трябва да разбираме счетоводството и неговите нюанси, защото то е езикът на бъдещето”, съответно може да се добави, че именно в структурата на тези нюанси се осъществява регистрация и метрифициране на резултати и се създават условия за контрол. По споменатия начин обективно и ефективно може да се управлява. Не е необходимо да се навлиза по-дълбоко в лабиринта на разсъжденията, а просто да се прелистят страниците на изложението за да се убеди ползвателя в достоверността на изказаното съждение.

Цел за създаването на учебното пособие е достъпното представяне на конкретен обем знания за счетоводството и контрола. Консолидирането на двете научни области е логически обусновано и обяснимо със сентенцията “Scire proprie est rem ratione et per causam cognoscere”.

Като предмет на разработката могат да бъдат определени същността и работата на две основни за всеки икономически субект системи – счетоводната и контролната. Самата специфика на разглежданата материя предопределя целесъобразното приложение на разнородни методи.

По тази причина авторът е потърсил и прилага малка и съществена част от това, което преди него са направили водещите в двете области предимно български учени.

Но ако възприемайки, че парите са най-достъпният начин да се остойностяват интереси, а и същевременно подобно на числата и законите да са категория на мислене е доста трудно да се прецени къде е границата между отчетността и контрола, и изобщо дали съществува.

Все пак римляните са казали: “Vox emissa volat, littera scripta manet” и в този контекст може би е по-удачно да се пристъпи към самото изложение. Дали след това добре ще бъде решен изпитният тест е важно, но по-същественото е, че предложените за усвояване знания ще продължат да бъдат актуални и за работата на икономическата система и за осъществяването на непрестанно заявените интереси.

Авторът

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: