Теория на финансово-контролните системи и институции

ISBN:
978-954-471-200-6
Размери: 
24 × 17 × 1.8 cm
Брой страници: 
212 стр.
Година на издаване: 
2013
Рейтинг: 
0
Цена: 
25,00 лв.
Отстъпка: 
-10.00 лв
Цена: 
15,00 лв.

Възможностите и потенциалът на едно общество да се саморегулира и самоусъвършенства са важни индикатори за неговата зрялост, но все пак основен двигател за развитието му са заявените интереси. Навярно няма друг по съвършен механизъм който ефективно да измерва и правилно да целенасочва този процес от финансовия контрол. Именно по този повод и съдържанието на учебното пособие е посветено на него.

В самото съдържание се разкриват няколко акцента, които реално  предоставят възможност същността на финансовия контрол, неговите системи и  институции да бъдат анализирани в социален и функционален аспект. Изложените гледни точки са обосновани от сега действащите нормативни актове и от последните научни схващания и постановки. Всичкото това е направено с една цел – да бъде обективно и достатъчно критично разгледан финансовия контрол в неговата цялост.

Разгледаните теми са подсказани от многообразието на финансово-контролните изяви и живата практика, където възникват и част от разгледаните проблемите и част от зададените риторични въпроси. И все пак практиката без теорията е твърде трудна за тълкуване и именно тук е редно да се каже, че направеното в изложението е едно допълнение към постигнатото от А. Атанасов, М. Динев, Б. Славков, Л. Христова, О. Симеонов, Й. Томов, О. Димов, Д. Петрова, Е. Асенов и други колеги.

Структурата на съдържанието предполага един широк кръг ползватели с разнообразен профил и интелектуални потребности. Тенденцията по разширяване на този кръг може да се възприеме като положителен резултат за направеното от автора, но най-вече като съществено доказателство, че финансовият контрол, неговите системи и институции придобиват все по-висока значимост и авторитет.

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите