Екологичен мониторинг – практически насоки

ISBN:
978-954-471-607-3
Размери: 
21.5 × 14.5 × 1.5 cm
Брой страници: 
180 стр.
Година на издаване: 
2020
Рейтинг: 
0
Цена: 
0,00 лв.
Цена: 
0,00 лв.

В “Екологичен мониторинг – практически насоки” се разглеждат съвременните схващания, изисквания, принципи и стандарти за изграждане на информационни мониторингови системи по опазване на околната среда. Подробно са разгледани въпросите за класификацията на мониторинговите системи, принципите и приоритетите на организация на екологичния мониторинг, принципната схема на изграждането на мониторингова система за наблюдение, измерване, анализ, оценка и прогноза на състоянието на околната среда, влиянието на вредните химични вещества и физичните фактори върху компонентите на околната среда и здравето на хората. Изложени са принципите и начините за организиране на мониторингови информационни системи за контрол на качеството на атмосферния въздух, състоянието на водите, почвите и биологичното разнообразие, организирането на собствен мониторинг на промишлени предприятия.

“Екологичен мониторинг – практически насоки” е предназначен за студентите от специалност “Екология и опазване на околната среда” и “Екология и екологичен мениджмънт”, ОКС “бакалавър” и ОКС “магистър” в Университет “Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас, но може да бъде полезен и за преподаватели, студенти и докторанти, занимаващи се с проблемите по опазване на околната среда. Той може да бъде ползван и от ръководители, специалисти и еколози от държавни учреждения, промишлени предприятия, проектантски фирми и организации, инвеститори, общественици и др., които при своята дейност се занимават с проблеми на опазване и контрол на състоянието на околната среда.

“Екологичен мониторинг” е издаден със средства по проект НИХ 432/2019 г. В този проект участваха студентите: Анелия Желязкова Стоянова, Весела Дианова Манолова, Веселина Бориславова Йорданова, Владилена Валериева Деянова, Емине Исмаил Ахмед, Мирела Росен Тонева, Станислав Георгиев Евтимов, на които благодаря за тяхната съпричастност към проблемите, свързани с екологията и мониторинга на околната среда.

Искам да благодаря на ръководството на НИС при Университет “Проф. д-р Асен Златаров” Бургас и на преките ми ръководители доц. д-р Светлана Желева и доц. д-р Александър Димитров за подкрепата по време на изпълнението на проекта.

Авторът

-----------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: