Органични биополимерни и полимерни сорбционни материали, структурни характеристики и тяхната значимост при различни инженерни технологии

ISBN:
978-954-471-230-3
Размери: 
21.5 × 14.5 × 2 cm
Брой страници: 
288 стр.
Година на издаване: 
2014
Рейтинг: 
0
Цена: 
15,00 лв.
Отстъпка: 
-3.00 лв
Цена: 
12,00 лв.

Адсорбционните процеси и материали и техните физични, механофизични и химични структури представляват огромен изследователски интерес за различни инженерингови решения при водообработващи, въздухоппречиствателни, фармацевтични и други технологии.

Целевата същност на тази монография касае изясняване структурните характеристики на различни видове полимерни адсорбенти (природни биополимерни и синтетични органични полимери субстанции) и влиянието на тяхната структура върху технологично им поведение.

Предложена е подробна литературна справка за изясняване на широк диапазон от технологичните приложения на голяма част от известните и използвани в съвремието адсорбенти.

В този аспект са коментирани различни водообработващи и фармацевтични технологии, включващи производство на антибиотици и медикаменти като: витамини, аминокиселини, детергенти, ензими, стероиди и други фармацевтичини продукти. Дискутирани са експериментални резултати относно структурни свойства и технологична приложност на биополимерни и синтетични полимерни адсорбенти. Изследвани са структурнопорьозните характеристики и тяхниото влияние върху адсорбционната ефективност и адсорбционен капацитет на тези сорбенти. Предложени са и коментирани различни авторски патентни решения пилотни изследователски адсорбционни и йонообменни инсталации и съоръжения притежаващи твърде иновативна конструктивна същност.

Монографията е адресирана и представлява интерес за широк кръг от научни специалисти, оператори, докторанти и студенти работещи в областта на неорганичните, органичните, биотехнологичните, водообработващите, екологичните и други видове технологични направления.

Коментари

Здравейте как мога да получа тази книга на Ангел и Диляна Звездови,моля обадете ми се ,моя номер: 0890589555-Сашо Йорданов гр.Шумен
Рейтинг: 
0
Моите съболезнования относно загубата на доцент Звездов! Вечна му памет !
Рейтинг: 
0
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите