Приложения на биополимерни и синтетично-полимерни материали

ISBN:
978-954-471-694-3
Размери: 
21.5 × 14.5 × 2.5 cm
Брой страници: 
344 стр.
Година на издаване: 
2021
Рейтинг: 
0
Цена: 
0,00 лв.
Цена: 
0,00 лв.

В монографичния труд се разглеждат основно конструктивно-технологични решения при приложността на биоорганичните материали (хитин и хитозан) и синтетичнополимерни материали в няколко основни биотехнологични, фармакологични, биомедицински и сорбционно-технологични аспекти.

Освен това сорбционните процеси, биополимерните и синтетичнополимерни сорбционни и йонообменни материали и техните механо-физични и химични структури представляват огромен изследователски интерес за различни инженерингови решения при водообработващи, въздухопречиствателни, фармацевтични и други технологии. Фактически, целевата същност на тази монография касае възможностите за приложение на получавани биополимери от Черноморски ресурси и на синтетични полимери и влиянието на тяхната структура върху поведението им в реалната технологична приложност чрез различни видове конструктивно технологични техники.

Предложена е подробна справка за изясняване на широк диапазон от технологичните, медицински и фармацевтични приложения на голяма част от известните и използвани в съвремието биополимери и синтетични полимери. В този аспект са коментирани различни фармацевтични технологии, включващи производство на антибиотици и медикаменти като: витамини, аминокиселини, детергенти, ензими, стероиди и други медицински продукти за лечение на рани, както и водообработващи технологични решения (пречистване на оцветени води от текстилната промишленост; обработка на природни води с разнообразна аспектност на приложност в статични и хидродинамични апаратурни изпълнения).

Коментирани са различни авторски решения и пилотни изследователски технологии и съоръжения, притежаващи твърде иновативна конструктивна същност. В определена степен в инженерно-технологичната си част, монографията представлява преработено и допълнено издание на предходна разработка, като в настоящата е отразена по-широкомащабна световна информация, както и публикувани изследователски резултати на автора относно същността, дизайна и технологичните свойства на филтрационни съоръжения за хидродинамична обработка на флуиди, зареждани с биополимерни природни или синтетично полимерни материали.

Отразена е тяхната конструктивно-проектантска същност, създавана от автора и сравнявана с конвенционално наличните на технологичния пазар. Отразени са опциите за тяхната медицинска или фармацевтична производствена приложност.

Монографията е адресирана спрямо научни специалисти, докторанти и студенти работещи в областта на биотехнологичните, биохимичните, фармацевтичните, неорганичните, органичните, водообработващите, екологичните и други видове научни и оперативно-практически технологични аспекти.

-----------------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: