Получаване и характеристики на биополимерни и синтетично-полимерни продукти

ISBN:
978-954-471-692-9
Размери: 
21.5 × 14.5 × 3.5 cm
Брой страници: 
422 стр.
Година на издаване: 
2020
Рейтинг: 
0
Цена: 
0,00 лв.
Цена: 
0,00 лв.

Фармацевтичните или каквито и да са други продукти с медицинска приложност, както и технологични материали за други екологични технологии изискват прецизно познаване на химическата същност, структурата и свойствата на съответния целеви продукт и суровината от която той се получава. Това е базирано на разделно дефиниране видовете продукти на основата на: произхода на суровините, синтеза, специфичните отнасяния и тяхното поведение при реален технологичен метод за получаване и последствената им приложност.

В този смисъл в монографичния труд се разглеждат основно биоорганичните материали (хитин и хитозан) в няколко основни биотехнологични, фармакологични, биомедицински аспекти.

Биополимерните и синтетичнополимерни материали и техните химични, физични и механо-физични структури представляват огромен изследователски интерес за различни теоретични и инженерингови решения. Фактически, целевата същност на тази монография касае възможностите за получаване на биополимери от Черноморски ресурси, изследване на техните свойства, сравнителна характеристика със синтетични полимери, изясняване структурните характеристики на различни видове полимерни материали (природни биополимерни и синтетични органични полимерни субстанции), влиянието на тяхната структура върху поведението им и приложност.

Предложена е подробна справка за изясняване на широк диапазон от технологичните, медицински и фармацевтични приложения на голяма част от известните и използвани в съвремието биополимери и синтетични полимери. В този аспект са коментирани различни фармацевтични технологии, включващи производство на антибиотици и медикаменти като: витамини, аминокиселини, детергенти, ензими, стероиди и други фармацевтичини продукти за лечение на рани и други с разнообразна аспектност на приложност.

Дискутирани са експериментални резултати относно структурни свойства и технологична приложност на наноструктурирани биополимерни и синтетични полимерни продукти.

Изследвани са структурнопорьозните характеристики и тяхниото влияние върху приложната ефективност на тези биополимерни и синтетичнополимерни продукти. Изяснена е значимостта за приложението и ползваемостта на създадена и публикувана в предходна наша монография прецизирана терминология и класификация за биополимерни и синтетичнополимерни материали и йонити, базирана на тяхната структурна специфика, като са отразени и изследователски резултати на автора относно химическата същност, структурата и свойствата на биополимерни природни продукти, суровината от която те се получават и тяхната медицинска или фармацевтична приложност.

Настоящата монография е адресирана спрямо научни специалисти, докторанти и студенти работещи в областта на биотехнологичните, биохимичните, фармацевтичните, остеопластичните, неорганичните, органичните, екологичните и други видове научни теоретични и оперативни практически изследователски аспекти.

-----------------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: