Надеждност на електроснабдяването

ISBN:
978-619-273-011-6
Размери: 
21.5 × 14.5 × 3.5 cm
Брой страници: 
320 стр.
Година на издаване: 
2024
Рейтинг: 
0
Цена: 
0,00 лв.
Цена: 
0,00 лв.

Надеждност на електроснабдяването
Теоретични основи на надеждността в електроснабдителните системи

Научна монография

Монографията “Надеждност на електроснабдяването” е предназначена за студенти от магистърски курс на обучение, от специалностите “Електротехника” на Университет “Проф. д-р Асен Златаров”, гр. Бургас и “Електроснабдяване и електрообзавеждане” на Технически университет, гр. Варна.

В съдържанието на пособието са обхванати въпроси, в съответствие на учебните програми по същата, разработени в двата университета. Разглеждат се основни понятия, показатели и характеристики на надеждността в ЕСС, математически модели на надеждността, реализираната надеждност на реални ЕСС с различна сложност. Разгледани са енергетични критерии за практическа оценка на надеждността на ЕСС в промишлени обекти. Предложени са методи за прогнозиране на надеждността и за нейното подобряване, а също така са разгледани и загубите на промишлените обекти вследствие прекъсване на електрозахранването.

Изложението на материала се базира на класическата теория на надеждността и теорията на вероятностите и математическата статистика.

------------
Рецензенти:
проф. д-р Христо Николов Василев
проф. д-р Цанчо Борисов Цанев

------------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите