Изследване на слънчевата радиация за община Бургас

ISBN:
978-619-7123-83-8
Размери: 
21.5 × 14.5 × 1.2 cm
Брой страници: 
126 стр.
Година на издаване: 
2018
Рейтинг: 
0
Цена: 
0,00 лв.
Цена: 
0,00 лв.

“Изследване на слънчевата радиация за община Бургас”
(научна монография)

----------------

Монографията е посветена на актуален теоретичен и приложен проблем – моделиране и оценка на слънчевата радиация (сумарна, дифузна и пряка) за хоризонтална и оптимална наклонена повърхност. Изследвана е взаимовръзката на слънчевата радиация и някои вредни химични вещества (образувалите се приземни (тропосферни) газове): озон и фини прахови частици, които се определят като силно опасни за здравето на населението в гр. Бургас. Текстът е развитие на теоретично изследване на въпроса, проведено по време на докторантурата на автора и е допълнен с последни обработки на данни. Прилага се и конкретен модел за изчисляване на влиянието на изследваните фактори конкретно за Бургас – един от най-големите и с отежнена в екологично отношение среда град у нас.

Получените резултати дават прекрасна основа за научно-обосновани и реални прогнози на екосъстоянието на Бургас. Оценката пък на слънчевото греене, неговото качество, облачността и ориентирането на терена дават добра основа за по-адекватни разчети за перспективата на фотоволтаичната енергетика в района.

----------------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: