Георги Аргиров

Георги Аргиров е роден на 12 септември 1933 г. в с. Горска поляна, Бургаска област. Основното си образование завършва в родното си село, средното в гр. Средец, полувисше образование завършва в гр. Бургас, преди това учи в НВУ “Васил Левски”, София. Завършва СДУ по задочен път по специалността “Педагогика и дефектология”. Като педагог е бил зам.-директор и директор на училища и инспектор по проблемите на образованието към ОНС-Бургас.

Публицистичната си дейност започва през петдесетте години. Автор е на над тридесет статии във вестници и списания по месторабота и из страната. Истинската си писателска дейност започва от 2000 година. Пише романи, повести и детски книги.

До момента е издал близо 30 книги, като: романите “По пътя към себе си”, “Наказан с любов”, “Трите майки”, “Бяла обич”, “Да възседнеш пеперуда”, “Звън на камбани”, трилогията “Възмездие за греха” (“Големият залог”, “Рокадата” и “Съдът на времето”), “Езерото на делфините”, “Синеокият следовател”, “Орлицата и пръстенът”, “Сянката на лебеда”, “Обичта на майката”, “Сърцето ражда сълзите” и др. Две детски книги: “Приключенията на Писанчо-Горделанчо” и “Олимпиада в пустинята”. Някои от книгите му са готови за печат, като: “Следи по пътя”, “Сияние с блясък на индиго”, “Пришълци отнякъде” и др. Най-новата му книга, издадена през 2012 г., е “Шепот в леглото”.

Участвал е в конкурси и е получавал награда от “Другата аудитория”, плакат от Община Бургас и други в града като цяло. Носител е на орден “Кирил и Методий” – втора степен. Удостоен е с парична награда и трето място в СДУ през 1984 г. и др.

Георги Аргиров почина на 12 октомври 2015 г.

Книги от автора

8,00 лв.
Отстъпка:
-0.00 лв
Цена
8,00 лв.
6,00 лв.
Отстъпка:
-0.00 лв
Цена
6,00 лв.
6,00 лв.
Отстъпка:
-0.00 лв
Цена
6,00 лв.
8,00 лв.
Отстъпка:
-0.00 лв
Цена
8,00 лв.