Истината за нашата вяра

ISBN:
978-954-471-846-6
Размери: 
20 × 13 × 0.5 cm
Брой страници: 
70 стр.
Година на издаване: 
2022
Рейтинг: 
0
Цена: 
0,00 лв.
Цена: 
0,00 лв.

Има хора, които говорят от глупост, но има хора, които мълчат от злоба, което е по-лошо от първото.

Вярата е за тези, които могат да я носят, а не за тези, които търсят облаги от нея.

Не допускай дявола да използва твоята глава и да говори с твоята уста – резултатът ще бъде страшен... Амин!

Трудно е да се пише за вярата. Вярата е нещо, което не се купува с пари, не се придобива чрез хитрост, нито чрез имане на много знание – Тя е нещото, което се изпитва цял живот и то не от хората само, но най-вече от Бог. Когато започнем да говорим за вярата, тя винаги е относителна. Едни хора казват, че вярват в съществуването на Богу други Го носят вътре в себе си. Разликата е огромна. Когато някой повярва в живота си и започне да ходи на църква, най-важното нещо е как ще изгради вярата си – дали върху здрава основа или по хлъзгави места, там където няма видимо състояние за вярата в него самия. Разбира се, всички или по-голямата част от хората казват: Аз вярвам, че има Бог. Но истинските вярващи са хората на делата, на своята вяра.

Живеем във времена, в които вярата в Бог е трудно намираема в истинското послание на Христос. Има много изопачени вери, много идолопоклонство, много високи технологии, на които хората са склонни да вярват, но трудно се намират духовно свързани с вярата хора, които да си я отстояват независимо от всички заобикалящи ги трудности и изпитания. За разлика от говоренето, вярата може и да се вижда. Разбира се, ще отговоря със слово от Библията.

Йоан 11:25
Исус рече: Аз съм възкресението и живота. Който вярва в Мене, ако и да умре, ще живее; и никой, който е жив и вярва в Мене, ако и да умре, ще живее; и никой, който е жив и вярва в Мене, няма да умре до века. Вярваш ли това?

Исус ни говори за живата вяра, не за мъртвото нещо в нас, което е неработещо в ежедневието ни. Той се обръща в молитвата Отче Наш – ежедневния ни хляб дай, така е и с вярата. Ако не вярваме, че Бог ще ни даде хляба, от който се нуждаем, Той казва:

Матей 6:26
Погледнете на небесните птици, че не сеят, нито жънат, нито в житница събират; и пак Небесния ви Отец ги храни.

Вярата се гради с дела, а не с думи, изговарят се думи на вяра, но до като не ѝ дадем живот, тя просто си стои и не действа. Затова Исус ни призовава: Ако и да умре – ще живее – ако носим вярата, че има Бог и Той е справедлив.

За съжаление днес това трудно се извършва. Мнозина се оплакват животът ни е труден, но малцина изповядват: Аз вярвам, че Бог ще ме избави. Защото идват болести, глади  смърт и хората вярват на това, което нечестивият им слага пред очите, но им трябва голяма смелост да гледат извън тази картина и да усилват вярата си, че Бог Отец няма да ги остави, както птиците.

Авторът

-----------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

8,00 лв.
Отстъпка:
-3.00 лв
Цена
5,00 лв.
0,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
0,00 лв.