Хляб насред тръни

ISBN:
978-619-273-010-9
Размери: 
20 × 13 × 0.5 cm
Брой страници: 
42 стр.
Година на издаване: 
2024
Рейтинг: 
0
Цена: 
0,00 лв.
Цена: 
0,00 лв.

Завистта е лош съветник и добър провокатор, който я владее, не е далеч от дявола, а с него си живее. Амин...

Наистина има зло и то наистина живее, не къде да е, а вътре в нас. В умовете ни, в душите ни, навсякъде където бъде допуснато, то живее. Толкова много години си задавах въпрос: Защо?

Защо един или друг човек изпитва желание да обижда, да тормози и да наранява друг човек? Защо от Каин до Авел и в цялата Библия хората харесват толкова много злото и толкова малко доброто?

Да живееш на място, където лъжата е ежедневие и където никого не го вълнува какво причинява на другия човек е модерно. Модерно е дори и да си просто зъл, а понякога и комбинацията от прост и зъл достига до крайности, от които на всеки нормален човек може да му призлее. Най-тежко е, когато става въпрос не за друго, а за хора, които представящи се за християни лъжат и вършат дела, на които само и единствено дяволът като че ли ги е учил. Някои дори и го задминават по изобретателност и лукавство, на което и самият сатана би им завидял.

Римляните разпънаха Христос. Римокатолическата църква, превзета от сатана, убиваше чрез инквизицията истинските Божии служители, реформаторите. Днес дяволът убива чрез приближаването на християните към светския живот, богатството и охолството. С една дума дяволът убива повече хора чрез църквата и останалото си го прибира лесно и бързо. Затова говори Христос, да сме трезви и будни, да не пропаднем в дупките и от двете страни, затова словото пише, че пътят е тесен. Амин.

...

Когато приемеш да говориш публично за вярата си, трябва добре да си духовно образован, защото имаш враг, който е духовен враг. Той работи в ума на всеки, който не се е освестил да го изхвърли от себе си, за да не го владее. Попаднах на такава ситуация, където човек се чувства като в поле, обграден от бодили и тръни. Не случайно короната на Христос беше от тръни, трънен венец.

Матей 27:29
И сплетоха венец от тръни и го наложиха на главата Му, и туриха тръст в десницата Му; и като коленичиха пред Него, ругаеха Му се, казвайки: Здравей, Царю Юдейски!

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

0,00 лв.
Отстъпка:
-0.00 лв
Цена
0,00 лв.
0,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
0,00 лв.
12,00 лв.
Отстъпка:
-2.00 лв
Цена
10,00 лв.