С поглед към миналото и настоящето и труда на един живот

ISBN:
978-954-471-426-0
Размери: 
20 × 13 × 1 cm
Брой страници: 
124 стр.
Година на издаване: 
2017
Рейтинг: 
0
Цена: 
10,00 лв.
Цена: 
10,00 лв.

Уважаеми мои читатели,

Историческият опит показва, че макар точно и правдиво да е описано дадено събитие, дадено научно постижение, ако то не е станало достояние на мислещите човешки същества, няма да се превърне в материална сила, след като не е завладяло умовете и сърцата на човешкия род. Макар тази наука да е най-гениалната, то тя остава мъртва.

През ХХ век гениалната наука за развитие на човечеството, след капитализма постигна историческа победа. Причина за тази победа бе това, че милионите трудови хора я превърнаха в реалност и защитаваха с всички сили и живота си. На това се дължи великата победа през 1917 г. в Русия, по-късно такава победа се осъществи в Монголия, България, Албания, Югославия, Унгария, Чехословакия, Полша, Китай, Виетнам, Северна Корея и Куба. Създадена бе социалистическата система. Но в света действаше, действа и днес капитализмът, натрупал несметни богатства от войните и ограбването както на свои, така и на чужди народи.

Появилата се първа социалистическа държава – Съветският съюз – предизвика панически страх в капиталистическия лагер. Световният капитализъм видя своя гробокопач. Мобилизира цялата своя мощ и с бясна омраза нападна Съветската държава. В битката взеха участие 14 държави, които обкръжиха Съветската страна. Но въпреки ограбената и военна и икономическа мощ, не можаха да я победят.

Победата, която постигна над всички тези страни Червената армия още веднъж потвърди силата на социалистическата наука. Тази идея (науката) победи и най-злия враг на човечеството – фашизма, а фашизмът е рожба на капитализма. Тази победа застави капитализма непосредствено след Втората световна война да тръгне към нова подготовка за унищожаването на СССР, Виетнам, Корея и Куба, но те му показаха, че социализмът не може да се унищожи с оръжие. Това накара капитализмът да въведе в действие икономиката като мощно оръжие за сломяване на социализма. Не случайно още през 1945 г. Джон Дълес, тогавашен държавен секретар на САЩ, призова всички капиталистически страни да хвърлят цялото натрупано богатство през войната, за да унищожат СССР.

Използвана бе блокада, подкупване на управляващата върхушка и още много други средства. Така бе победен Съветския съюз, а без него не можеха да продължат своето съществуване останалите малки страни.

За тази победа огромна роля изигра и предателството на част от интелигенцията и бясната дезинформация, чрез която бе заблуден народа с лъжливи обещания за богат живот за всички. Впрегнаха медии и онази част от интелигенцията, която обича само себе си и ненавижда обикновените хора, да говорят по телевизията, радиото и пишат по вестниците всякакъв вид нелепости. Днешните управници обявиха, че социализмът е утопия, фикс идея. Обявиха, че има “свобода на словото”. Тази “свобода” отвърза юздите на всички онези, които ненавиждат социализма, да говорят каквото им скимне. Те стигнаха дотам, че бяха повтаряни лъжливи формули от преди 9 септември 1944 г. В тях сочеха, че най-голямото зло на социализма е, че всички ще се хранят от общ казан и жените ще бъдат общи. Тази глупост бе опровергана и днес като бумеранг се стовари върху главите им.

Тези господа, макар че с очите си видяха че не е така, продължават да чернят социализма с всички възможни лъжи. Обявиха, че държавата била лош стопанин и я запратиха във “втора глуха”. А днешните демократи какви стопани са на държавата и народа?! Отнеха на практика социалните придобивки – като право на труд, образование, медицинско обслужване и почивка. Разбиха кооперативното земеделие, което е най-голямото престъпление. Заблудиха селските стопани, че върнатото парче земя ще осигури добър живот и го видяхме колко е “хубав” и “богат”. Постоянно тръбят, че нищо не е направено при социализма, а се надпреварват кой комбинат или завод да разпродадат на безценица. Върнаха всичко придобито чрез грабеж от дедите и бащите на днешните “демократи” и тръбят, че е дадена “зелена улица” и “равен старт за всички”. Същото направиха и с имотите на царското семейство, макар да знаем какви злини причини то на страната ни. Създадоха повече от 300 партии и никой не може да каже дали няма да се удвоят. Тези партии са нова мощно оръжие, с което капиталът осъществява девиза “Разделяй и владей”. Това не им пречи да имат дебелоочието да зоват да се обединим. Продадоха всичко сътворено от народа на стойност над 170 милиарда долара за стотинки.

Обрисувайки горната картина ми дава правото да заявя, т.е. да защитя, онова, което е ограбено, сътворено от народа през периода на една обществено икономическа формация – социализма.

За съжаление не всичко успях да напиша, а то много може да се пише – за 70-80% от народа, който търси изхода от днешното ни жестоко положение. Днес народът ще разбере, ако не е разбрал, че днешната демокрация не е нищо друго, освен едно оръдие, с което днешните “демократи” господари ограбват труда на народа. Издигнаха пазарната икономика като единствен път на страната ни за спасяване от мизерията, в която вкараха народа. Каква нагласа! Обявиха частната собственост за свещена и неприкосновена. Да тя е такава, когато е в ръцете на крупни собственици, но когато е дребна и препитание на бедните, тя е източник за забогатяване още повече на богаташите.

Авторът

-----------

Редактор: 
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

0,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
0,00 лв.
18,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
18,00 лв.
8,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
8,00 лв.