Ръководство за практически упражнения по органична химия

ISBN:
978-954-471-196-2
Размери: 
21.5 × 14.5 × 3 cm
Брой страници: 
340 стр.
Година на издаване: 
2013
Рейтинг: 
0
Цена: 
17,00 лв.
Отстъпка: 
-2.00 лв
Цена: 
15,00 лв.

Ръководството за практически упражнения по органична химия представлява разширен вариант на ръководството по органична химия със същите автори, предназначено за обучение на студентите от Русенски университет “Ангел Кънчев”, изучаващи дисциплината “Органична химия” в специалността “Екология и техника на опазване на околната среда”. То е построено по такъв начин, че да комбинира теоретичната част с експерименталната постановка, като на места в определени упражнения теорията заема значителна част от обема на представения материал. По този начин би могло да се приеме, че това помагало представлява един своеобразен “хибрид” между учебник и ръководство, предназначено в максимална степен да помогне на студентите в изясняване на основните закономерности, както и да им спомогне да се сдобият те с допълнителна информация по отношение на свойствата и приложението на някой представители от основните класове органични съединения. Ръководството включва широк теоретичен материал и примери върху номенклатурата на органичните съединения. Основната част на учебното пособие представлява лабораторни упражнения върху свойствата, качествените и някои количествени реакции, както и методите за получаване на основните видове органични съединения, целящи затвърждаване на знанията при студентите, както и създаване и трениране на умения за експериментална работа в лабораторни условия. Съвсем накратко са представени въглехидратите, мазнините и белтъците, като едни от основните биомолекули, срещащи се в живата природа. По-подробното им разглеждане ще бъде реализирано в ръководството по биохимия, подготвяно от същите автори.

Настоящото помагало се основава на професионалната компетентност на авторите, както и на дългогодишния опит на катедра “Химия и химични технологии”, понастоящем – направление Химия, в катедра РНММЛХТ.

Ръководството за практически упражнения е предназначено за обучение на студентите от химични, биологични, химико-технологични и други специалности в съответните университети в България, изучаващи дисциплината “Органична химия”, докторантите и специалистите в тази област, както и за тези, които се интересуват от проблемите на тази фундаментална наука.

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: