Машини, апарати и съоръжения в химическата и биохимическата промишленост

ISBN:
978-954-471-147-4
Размери: 
24 × 17 × 4 cm
Брой страници: 
312 стр.
Година на издаване: 
2012
Рейтинг: 
0
Цена: 
20,00 лв.
Отстъпка: 
-5.00 лв
Цена: 
15,00 лв.

Настоящата монография предлага обобщен преглед на машините, апаратите и съоръженията, който най-активно се използват при реализиране на промишлени производствени процеси в химичните и биохимични технологии. Тя предлага познания в областта на конструкционните материали, от които те са изграждани, както и от промишлените подходи за защитата им от корозия. Разгледана е също и компановката на всички производствени съоръжения в единна производствена система. Обърнато е основно внимание на топлинната изолация и тръбопроводните системи. В монографията се разглеждат и подходите за монтаж, техническо обслужване и ремонтни дейности, които са в основата на ефективната експлоатация на промишленото оборудване.

 Тя се препоръчва се на:

 – инженери от производствата, студенти, докторанти и изследователи в областта на химичното инженерство;

– на проектанти, научни работници, сътрудници в развойни звена и мениджъри в различните нива на управление на химико-технологични производства;

– на всички специалисти от другите инженерни науки, който участвуват в осигуряването на производствата в химическите предприятия и фирми, свързани с надеждната и високопроизводителна експлоатация на използваното оборудване.

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: