Информационни системи

ISBN:
978-954-471-159-7
Размери: 
21.5 × 14.5 × 1.5 cm
Брой страници: 
144 стр.
Рейтинг: 
0
Цена: 
15,00 лв.
Отстъпка: 
-3.00 лв
Цена: 
12,00 лв.

В настоящата монография се разглеждат едни от най-актуалните приложения на информационните и комуникационни технологии (ИКТ), необходими за всеки съвременник – информационните системи (ИС). Те са жизнено необходими, защото информационната недостатъчност днес може да се сравни с липсата на вода в пустинята. В този труд се описват подходите за изграждане на нови ИС, съобразени с необходимата информация за потребителя, както и ефективното използване на вече съществуващи и експлоатиращи се системи.

Анализирани са основните компоненти на една ИС в производствена единица с химико-технологично производство, които се базират на теорията на системите. Описани са подходите на системен анализ и дизайн, както и използването на създадената информация за целите на управлението. Обърнато е сериозно внимание на корпоративната информационна сигурност и начините за достъп и съхраняване на информацията в корпоративните структури. Разгледани са социалните аспекти на ИС, компютърната етика и компютърната престъпност, компютърните вируси с тяхната същност, методи за заразяване, профилактика и дезинфекция.

Тя може да се ползва от:
– всички, които работят с компютри;
– всички, които съзнателно (или несъзнателно) създават и експлоатират системи за обработка на данни и получаване на информация;
– специалисти в различни области на производствените технологии (химични, биохимични, хранителни, строителни, машинни, енергийни и др.), икономиката, науката, услугите и други области на живота;
– студенти, докторанти, научни работници, технолози и проектанти;
– мениджъри и управленци от всички нива на управление.

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: