За една различна литература (прочити отвътре)

ISBN:
978-954-471-366-9
Размери: 
20 × 13 × 1.2 cm
Брой страници: 
88 стр.
Година на издаване: 
2016
Рейтинг: 
0
Цена: 
8,00 лв.
Цена: 
8,00 лв.

Защо “различна литература”?

Белегът “литературност” на една книга е нещо универсално и онтологично валидно за всяка успешна инициация (в литературата).

Белегът “литературност” е като белегът на Одисей – под каквато и маска да се представя една книга, когато тя е посветена в тайнството литература, белегът остава за цял живот и се превръща в единствения помощен знак за разпознаване на идентично своето.

Всъщност “различна” литература няма. Има игрива различност, зад която ни гледа все същата литературност – носител на истина и вяра, че през смях и сълзи може да съпреживяваме “непосилната лекота на битието” отвъд самото битие – там, където ни чака тайната на вечния живот – на литературата.

Посвещавам тази книга на авторите, чийто издайнически белег ми се разкри, а след това споделените радости, сюблимни преживявания и приятелство с някои от тях се превърнаха в това, което мога да назова с една-единствена дума – СЪ-БИТИЕ.

Авторът

------------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: