Форекс – ръководство за успешна търговия на валутния пазар чрез интернет

ISBN:
978-954-9306-67-4
Размери: 
23 × 16 × 2 cm
Брой страници: 
240 стр.
Година на издаване: 
2005
Рейтинг: 
0
Цена: 
12,00 лв.
Отстъпка: 
-0.00 лв
Цена: 
12,00 лв.

Всеки от нас е чел книги или е гледал филми за Уолстрийт и Лондонското Сити, бил е свидетел на силните емоции от борсовите печалби и загуби. Може би повечето тайно са си мечтали да бъдат участници в този процес, където на ден обемът на търговия само на валутния пазар /FOREX/ достига до 3.4 трилиона долара.

В последните няколко години у нас се забелязва повишен интерес към електронната търговия или по-специално търгуването на акции и валута по Интернет. Този вид търговия е сравнително нова и малко позната в България, но не и в САЩ и Западна Европа. Появи се една нова професия – тази на трейдъра (trader) или казано по-точно на индивидуалния трейдър. Появата на тази професия бе обусловена от бурното развитие на Интернет, което позволи борсовата търговия да бъде пренесена у дома или на работното място. Електронните платформи, предлагани от банки и инвестиционни посредници, позволяват на всеки от нас да се докосне до морето на финансовите пазари, да бъде участник в него, да живее по един нов и непознат до сега начин.

Разбира се търговията по Интернет не е толкова лесна, колкото изглежда на пръв поглед. Настоящата книга се появява на българския книжен пазар в отговор на нарасналото търсене на специализирана литература за тови вид търговия. Нейният автор е бил финансов анализатор и съветник в редица водещи американски взаимни фондове и банки, работил е като дилър на Уолстрийт, а в момента е индивидуален трейдър. В нея той разглежда основните аспекти на успешната валутна търговия: водещите индикатори на фундаменталния и техническия анализ, правилното позициониране на капитала, психологията на търгуване и др. Зад това ръководство стои един двадесет и пет годишен опит на фондовия и валутния пазар и има за цел да посочи правилния път на начинаещи и бъдещи трейдъри за избягване на евентуални грешки, допускани заради непознаване тайните на валутните пазари или някаква друга причина.

Искрено се надяваме и сме убедени, че тази книга ще Ви бъде от полза и след нейното прочитане ще бъдете по-уверени във вземанията на правилни решения за търговия.

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: