Туризмът – лек и радост, и дълголетна младост

ISBN:
978-954-471-661-5
Размери: 
21.5 × 14.5 × 2 cm
Брой страници: 
196 стр.
Година на издаване: 
2020
Рейтинг: 
0
Цена: 
0,00 лв.
Цена: 
0,00 лв.

Казвам се Янка Иванова. Родена съм в с. Сан-Стефано, Карнобатско. Завършила съм Бургаското педагогическо училище и защитила Втори клас квалификация в гр. Варна.

 Кое ме провокира да издам тази втора книга? От една страна, пандемията, многото време на престой вкъщи, а от друга страна, при издаване на първата ми книга аз прерових всички тетрадки, тефтерчета и листчета с моите писания в годините и открих толкова интересни, трудни и забавни преживявания из моя туристически живот, изцяло свързан с туристите и най-вече с “Клуб ветерани-туристи” и реших да ги споделя с всички тези хора. Мисля, че голяма част от творбите ми са летописната книга на туристите.

Снимката не би могла да запечати всички преживелици на туристическото бродене. Но ето тези творби ме върнаха отново в онова време с всичките подробности на случките.

Обичам да отразявам събитията откъм комичната страна, в хумористичен стил, но всъщност туризмът е свързан с изпитания, преодоляване на трудности и препятствия. А вечер, сбрани край камината, огласяваме със стихове и песни къри и баири. Неповторимо време, което даде и дава на мен и моите приятели – туристите много: простор и волност, приятелство, красота, обич към България, каляване на волята, здраве и по-дълга младост т.е. душата ти остава вечно млада.

Тази книга посвещавам на всички туристи от гр. Айтос, най-вече на туристите-ветерани към Туристическо дружество “Чудни скали”, на нашите приятели от гр. Ямбол, Пловдив, Бургас, Сливен, Казанлък, Варна, София и всички други, с които сме общували и продължаваме да го правим.

Тази книга посвещавам и на моя съпруг д-р Иван Ганев, който почти насила ме въведе в туристическия начин на живот. Бях предразположена към астма и алергична към много лекарства. Единствено високата планина би ми помогнала да урегулирам дишането си. Така и стана.

Пожелавам влечението към планината и опознаването на света да остане до последния ни дъх. На добър път, приятели!

Авторът

-------------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

4,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
4,00 лв.
0,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
0,00 лв.