С какво да напълним живота си, когато повярваме в Бог

ISBN:
978-954-471-854-1
Размери: 
20 × 13 × 0.5 cm
Брой страници: 
56 стр.
Година на издаване: 
2022
Рейтинг: 
0
Цена: 
0,00 лв.
Цена: 
0,00 лв.

Хората искат да знаят за миналото и за бъдещето като гледат да избегнат злото на деня, но откъде да знаят, че денят е посветен на вярата. Амин...

Който сее истина и правда, няма да пожъне глупост и падение. Амин...

Нашият свят е дар от Бог и може да бъде много хубав и дори мирен, зависи с какво ние искаме да го напълним – с доброто от Бога или злото от света на Нечестивия. Картините можем сами да си ги сменим. Бог затова ни е дал свободната воля, въпреки че Неговата любов е несъизмерима с нашето човешко възприятие. Обичам сега да говоря за Бог, сега когато смених картината на моя живот. Много е важно да мислим и да търсим Създателя Си. Да поискаме да бъдем свободни и живеещи с възкръсналия Исус Христос. Да познаваме Светия Дух, да можем да сменяме трудния с по-благочестив живот. Това е добро, това е градивно.

Толкова време е нужно да промениш позицията си от невярващ във вярващ, но трудът си заслужава – и времето, и средствата, и всичко.

Настина Бог върши чудесата си и видимо, и невидимо, но ги върши, дори понякога и в тайна. Удивително е как светските средства за заблуда се трудят денонощно да обезличат Славата Му и как Той без да можем да го виждаме, ежедневно ни дава въздуха, водата, земята и животните, заедно с всичко, от което се нуждаем. Колко малко мислим за това? Колко време имаме за Него да го почитаме? Да Му отдаваме Слава и да му пълним живота си с Неговото присъствие –зависи от нашето решение. Животът наистина може да бъде сменен и напълнен с нашето покорство и признание на Създателя Ни, със Неговата мъдрост и милост или със светската суета и пустош. Ако решим да сменим старото мислене с ново и да сменим позицията на мислене и живеене – трябва да вникнем в Словото Му. Да повярваш в Бог е добро и то – най-доброто, но да напълниш себе си с вяра в Него и Творението Му е нещо, което трябва да си наложиш със сила върху доскорошния си начин на живот, който не ти е донесъл радост от победата, за която Христос остави като учение на земята.

Реформацията на духа отвътре, промяната на мисленето и довеждането до нов живот в пълнота от Словото Му и поставянето като цел в живота, е чудото, което множеството не вижда, не чува, а в сегашните времена по-рядко и търси.

Животът се определя много често от това, което се вижда, от видимото, но трудно се знае и говори за невидимото. Бог може да изважда част от това, което носим, не всичко е ясно, защото човекът има дадена свободна воля и може, когато реши в даден момент от живота си да смени злото с добро или обратното. За промяната ни е нужно само едно: Нашето собствено решение.

Като човек, който е изкарал половината част от живота си светски, за мен беше абсолютно неясно какво трябва да правя, как да променя всичко, не просто само да отида до църквата в неделя с огромен товар в ума си, с проблеми, с мъка, с недоволства и така нататък и как да върна обратно товара вкъщи без да съм се променила и без да имам отговор на проблема.

За да се напълниш и да носиш Бог вътре в себе си, без да губиш Неговото присъствие, първо и задължително е да Му направиш чисто място за обитаване. Така започва работата и изчистването с посвещение. И за мен в началото беше объркано и неразбираемо, дори да си призная не вярвах, че ще успея да стигна до състояние на вътрешна победа. Но се отчита, когато поискаш да се посветиш и да решиш, че след като си приел вярата в Христос никога повече няма да се връщаш там, откъдето си тръгнал да излизаш.

---------

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също: