Принцеса Пресантиман. Книга първа: Грациела

ISBN:
978-954-471-519-9
Размери: 
20 × 13 × 1 cm
Брой страници: 
120 стр.
Година на издаване: 
2019
Рейтинг: 
0
Цена: 
11,00 лв.
Цена: 
11,00 лв.

Действието се развива приблизително преди 3419 г. В романа се разказва за несбъднатата любов на тракийците Орфей и Евридика. Любов в безвремие е закъснялата, ненавременна любов.

Трудни години на обединяването на няколко тракийски племена – Сатра (Беси), Асти, Одриси, и Илири – създали възел от шарен народ. Всички със своите ценности, на различен етап от своето развитие, успяват благодарение, волята на три девойки: Марина – от племето Одриси, Дивна – от племето Сатра, наричани “Беси” – жречески род, обитавали планината Родопи, и Грациела – тракийка от племето Илири, но по стечение на обстоятелствата живееща в племето Асти в Странджа планина.

Орфей, спътник на Грациела, също е от племето Илири, изпратен на обучение при Богинята котка Бастет. Лирата на Орфей, кръстена на името на племето, е направена от коруба на костенурка.

Грациела и Орфей са сирак и полусирак. Орфей има майка, неземно красивата Калиопа, но след неговото раждане тя се превръща в речна нимфа и не се интересува от него. Той е плод на непозволен експеримент (полубог). Освен това е обект на претенции (двойно бащинство). Аполон и Еагър – речният бог на траките, са във вечен конфликт, кой е бащата?...

На тази прекрасна земя, ще бъде създадено селище. В него ще заживеят четири враждуващи племена, в различен стадий от своето развитие. Различаващи се по цвят на кожа, очи, коси, ръст. Ще се преплитат, смесят и ще се създаде народ от прекрасни човеци. Всичко това се случва благодарение на трите малки момичета, които, въпреки че разговаряха на три различни езика, се разбираха само с очи, усмивки и желание. Засрамиха възрастните, които се избиваха взаимно в кръвопролитни битки. Защо? Какво деляха и те не знаеха. Слънцето, звездите, растенията, животните, имаше в изобилие и за всички. Трите момичета назоваваха всяко нещо на своя език. С усмивка и смях, в пълно разбирателство избираха най-благозвучното название от трите езика. Затова и след много, много години хората използвайки думи, които не познаваха, дълбоко в съзнанието си те усещаха, знаеха значението им интуитивно.

--------------

Редактор: 

Коментари

Хайде де, кога ще е налична отново? Много я искам тази книга!
Рейтинг: 
0
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

15,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
15,00 лв.
19,90 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
19,90 лв.