Гадателя

ISBN:
978-954-471-502-1
Размери: 
20 × 13 × 4 cm
Брой страници: 
598 стр.
Година на издаване: 
2018
Рейтинг: 
0
Цена: 
19,90 лв.
Цена: 
19,90 лв.

Пламен Колев, “Гадателя”. Роман – фентъзи-мистерия.

-------------

„Писането за мен не е въпрос на желание, нито пък на прехрана. То е потребност. Аз дълго премислям романите, обстоятелствата и героите си, обиквам ги, за да могат и другите да ги обикнат. Да ме разбират моите читатели – това за мен е най-важно!“

Това творческо верую на Пламен Колев, автора на „Гадателя“, обяснява интереса, с който се четат неговите творби. Завършил психология и българска филология, белетрист, психолог, пенитенциарен специалист и пробационен експерт, той се докосва неизменно до парливи теми на живота – свободата и необходимостта, насилието и противодействието му, доброто и злото, любовта и омразата. Защото, „изправен пред толкова несправедливост и ненормалност наоколо, усещам, че имам отговорност, съпричастен съм и изпитвам състрадание и нужда да помогна“.

В романа мистерия „Гадателя“, Пламен Колев пресъздава майсторски необичайната съдба и живота на един българки ясновидец и медиум, който е получил задачата от висшите сили да помага на всички унижени и оскърбени хора. За да изпълни мисията си бившият военен летец Евгени Ковачев ще трябва да се сблъска с много грозота, жестокост и корист. С цената на собствената си деструктивност този специален човек и феномен на доброто е призован да победи тъгата и мрака. И успехът съвсем не е гарантиран!

От издателите

-------------

Уважаеми приятели!

Мисля, че заемайки се с нелеката задача да започна проучване на загадъчната същност и странни умения на човека, наречен в романа „Гадателя“, следва да Ви запозная с някои немаловажни факти и направя необходимите уговорки, които неминуемо трябва да се имат предвид, когато се потапяш в мрака и се сблъскаш с тъмнината в света и природата. С това обръщение искам да кажа, че в романа описвам искрено и безпристрастно тези малко повече от 20 години от живота на ясновидеца тук, на земята, без да се плаша (поне в началото беше така) от загадъчната власт на Доброто и Злото, от чудесата, изобилстващи в неговите случаи, от разрешените загадки и тъжната му участ. Абстрахирайки се от абсолютните и често доста застойни научни открития, от архаичността на църковното познание, от безсмислието на съвременното възпитание и не на последно място от моя първичен, човешки страх, реших правдиво да опиша живота на бившия пилот, без да спестя нищо и да се закълна пред Вас повече с душа, отколкото с ум, че предлаганата история на Евгени Ковачев е истина, както е истинен и фактът, че всички ние – вярващите в чудеса, безразлични люде или невярващите в нищо агностици, в крайна сметка сме смъртни. Но, забележете, по различен начин!

Вече зная, че душата съществува само в астрално измерение, че има светове без край, че в основата на съществуването дух и материя се срещат. Абсолютно сигурни бъдете, че има мултивселена и в нея ние сме никои. Също така не се съмнявайте, че има паралелни измерения, в които може да съществувате едновременно, в едно и също време.

Уважаеми читатели, вземете тази книга и забравете за ежедневието. Спуснете пердетата, налейте любимото си питие, запалете старата нощна лампа, добавете още дърва в камината и потънете в загадъчното.

От автора

-------------

Редактор: 
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

6,00 лв.
Отстъпка:
-0.00 лв
Цена
6,00 лв.
8,00 лв.
Отстъпка:
-0.00 лв
Цена
8,00 лв.