Нещо в мъглата

ISBN:
978-954-471-624-0
Размери: 
20 × 13 × 3.5 cm
Брой страници: 
430 стр.
Година на издаване: 
2020
Рейтинг: 
0
Цена: 
16,00 лв.
Цена: 
16,00 лв.

Нещо в мъглата. Мистерии и други разкази

--------------

Времето неумолимо тече. Остаряваме не с дни, а буквално с часове и минути. В живота на всеки пишещ човек обаче има няколко повече или по-малко на брой мигновения, които той запомня завинаги. Дали това са времена на поетична слава, обществено признание и безспорни литературни успехи, или пък са ценни мигове само за писателя, свързани с обичани само от него текстове или стихове – едно е ясно: тези мигове са останали в неговото съзнание, а и на подсъзнателно равнище завинаги.

Времето не ни прощава. Остаряваме бързо и невъзвратимо. Остарявам, уви, дори и аз. И ми се струва, че е крайно време да събера в един том всички разкази, написани от мен в продължение на изминалия почти половин век. Съдбата на моята кратка проза е доста интересна и незаслужено пренебрегната. Публикувал съм четири книги с проза – романи и повести, но нито една с разкази. Не че не съм се упражнявал в тази сфера, дори имам доста отделни публикации. Затова реших да събера в един сборник всичко читаво, написано от времето, когато бях на двадесет години досега.

Сборникът съдържа петдесет и един разказа и две новели, част от които са вече публикувани в централния и местен печат или в електронното списание “Меридиан 27”, а по-голямата част са съвсем нови, като например криминалната новела “Мам’си Джейс ООД”. Съзнавам безумната донякъде идея да събера толкова различни според времето на написване, от различни по зрялост писателски години и по сюжет разкази в един том, но тази идея се вгнезди дълбоко в моето съзнание и единственото, което успях да сторя, за да намаля поне донякъде негативно-изненадващия и наивно-кохезионен ефект, беше да разделя текстовете в отделни тематични раздели – например в раздел “Фантастика” или в раздел “Криминални”, “Любовни” и т.н.

Безспорно е, че уважаемият читател ще изпита странно неудобство и известна неяснота, опитвайки се да си обясни съдържанието и структурата на тези разкази, но как да е иначе, когато те са плод на мислите и въжделенията както на студента първокурсник в СУ “Св. Климент Охридски”, така и на 40-годишния пенитенциарен психолог в Бургаския затвор, а така също и на 63-годишния съвременен пишещ български пенсионер. Реших да поема този риск.

Ако все пак избраните разкази от сборника “Мистерии и други разкази” Ви харесат, уважаеми читатели, благодаря най-сърдечно. А ако не Ви се понравят – също ви благодаря, защото почтено сте си направили труда да разгърнете поне първите страници на книгата.

Накрая пожелавам на всички Ви крепко здраве, професионални успехи и семейно щастие!

От автора

--------------

Редактор: 
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

18,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
18,00 лв.
15,00 лв.
Отстъпка:
-0.00 лв
Цена
15,00 лв.
8,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
8,00 лв.