Едночленното жури – 2

ISBN:
978-954-471-189-4
Размери: 
21.5 × 14.5 × 1 cm
Брой страници: 
148 стр.
Година на издаване: 
2013
Рейтинг: 
0
Цена: 
10,00 лв.
Отстъпка: 
-2.00 лв
Цена: 
8,00 лв.

За създаването на продължението на “Едночленното жури” са причина главно приятелите и всички мои читатели, които добре приеха първата книга и отчасти критиката, която се произнесе за повестта по-скоро положително.

Някои читатели направо ми писаха: “Историята трябва да продължи с други участници”. И посочиха, че нашият живот предлага много типажи като Едмон Дантески. Затова се роди и нов герой – Аспарух Кутузов.

Повестта за приключенията на този литературен персонаж обаче е съвсем отделна книга. В нея има един-единствен герой, който се повтаря от първото “Жури” – комисар Стефания Василева. Съзнавам малко странния факт, че в плеядата отрицателни и отвратителни литературни герои с които са изпълнени и двете повести, шества един полицейски комисар, една жена, която се явява изцяло в бяло!

Втората повест “Едночленното жури 2” е и по-бавна, не толкова задъхано кинематографична. Тя започва и завършва като криминален трилър, но сигурен съм, че разказаната история и особено финалът ще предизвика много дискусии сред читателите от социален, икономически, религиозен характер.

Дано да бъда разбран! Географските описания и местата на действие в книгата, много от споменатите названия, наименования на градове, местности, заведения, обществени места (Джандема в Централен Балкан, пещерата “Портите”, МОЛ “Галерия” в Бургас) съществуват наистина, но повечето други заведения, улици, ресторанти, хотели, църкви, институции като (Ловно-рибарското общество, хотелски комплекс “Севтополис”, фонтоните) са измислени. Искам да кажа на жителите на Староград (сборен образ на Пловдив, Стара Загора и Бургас), че ги моля да ми простят творческата свобода, която си позволих спрямо чудесните им градове. На тях ще кажа: Надявам се скоро да се видим!

Авторът

-----------------

Редактор: 

Коментари

Повестта е по-добра от първата книга.Препоръчах я на приятелите си да я прочетат.Още повече,че автора е бургазлия.
Рейтинг: 
4
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

17,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
17,00 лв.
24,90 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
24,90 лв.