Здраве от природата и народно лечение. Лечебни билки

ISBN:
978-954-471-454-3
Размери: 
21.5 × 14.5 × 1.5 cm
Брой страници: 
208 стр.
Година на издаване: 
2018
Рейтинг: 
0
Цена: 
10,00 лв.
Цена: 
10,00 лв.

“Лекарят помага-природата лекува”
Древна римска поговорка

Многовековният изпит, на който народа ни подложи лечебните свойства на билките трябва да се смята за успешно издържан. Безспорно доказателство за това е фактът, че в последните години хуманната медицина обръща поглед към фитотерапията. Продължават да се правят проучвания за различните свойства на билките и приложението им в съвременните лекарства.

Ние се радваме, когато ползваме сиропи или таблетки на билкова основа и ги предпочитаме пред химията, но никога няма да пренебрегнем чистите, естествени, натурални чайове, екстракти и отвари, получени от свежите и дъхави цветя на лайка, мента, маточина, кантарион и още стотици билки, които растат във все още незамърсените наши планини. Те са предпочитана суровина както за българската фитотерапия и фармакология, така и за много европейски страни.

Затова нека всички ние, като добри стопани да използваме разумно дадените ни от природата лечебни растения, за да ги съхраним и за ония, които ще обитават тази земя и след нас и ще се нуждаят от тях.

В предвид нарастващия интерес на хората към билколечението, се опитах да запозная читателите по-пълно само с 34 (тридесет и четири) билки – една малка част от билкоразнообразието, защото ги определят като най-широко използвани от най-стари времена до днес, и съм убеден, че за масовия читател и потребител, знанията за тях са необходимост. Наред с това предоставям и народни рецепти, много от които са изпитани и с доказан положителен оздравителен ефект на близки и познати.

Авторът

Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

0,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
0,00 лв.
0,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
0,00 лв.