Игдош-даха – синът на Бога

ISBN:
978-954-471-701-8
Размери: 
20 × 13 × 3.5 cm
Брой страници: 
362 стр.
Година на издаване: 
2021
Рейтинг: 
0
Цена: 
17,00 лв.
Цена: 
17,00 лв.

Игдош-даха – синът на Бога
Научнофантастичен роман
Продължение на “Перлата на Елирия

Романа може да поръчате от сайта romantika.store - тук ----->>>>>

-------------

На далечната вражеска за Империята планета Купилон се е зародила загадъчна нова религия – афраман, напълно непозната досега. Три млади жени са принудени да бягат от Земята, далеч от жестоките закони на Империя Фемона, и намират убежище във фантастичния и многолик свят на Куполон. Потапят се в приказни приключения и на всяка крачка срещат опасни премеждия. А там,някъде далече в долината Сибе, се съхранява чудна и крайно мистериозна загадка, покрита с хилядолетни мрежи на призрачност и мистика. Именно тя привлича като с магнит прокудените жени.

А кой е Игдош-даха? Легенда, мит или реалност? Дали ще успеят младите пътешественички за разрешат стотиците загадки, подлагайки многократно живота си на опасност?

-------------

Още преди хиляди години, вечно стремящото се към звездите човечество, стъпка по стъпка, започнало да овладява Космоса. Хората, които търсели все нови и нови територии, заселили множество други планети, пригодни за живот. Далеч от родния свят, подложени на чуждите природни сили и стихии, те създали нови, свои собствени култури и цивилизации, които коренно се различавали от Земната. На някои места условията на живот били толкова нехарактерни, че хората започнали да се различават външно от прародителите си, пристигнали от Земята. Оформили се нови човешки раси със съвсем друг, особен облик. Всяка планета създала отделна държава със свои собствени порядки, закони и обичаи. Земята останала център на цялото човечество, нещо като столица, където се пазели битът и традициите на някогашните й древни жители.

Войната отдавна била забравена. Дълго време царял мир между отделните планети държави, обитавани от потомци на земляните.

Но напоследък се заговорило за една далечна планета, на име Фемòна, която започнала да заплашва този мир, царящ в необятния Космос, заселен от човешки същества. Еволюцията на нейното общество се подчинявала на свои собствени закони, поела коренно различен път. Преди известно време, цялата власт преминала в ръцете на един-единствен владетел, който нарекъл себе си “Император на Вселената”. Амбициите му били Фемòна да владее всички светове, заселени с разумни същества. Неговите потомци укрепили императорската власт и засилили военната мощ на планетата държава Фемòна. Преди около двадесет години на престола здраво стъпил Император Сиу-Син, който обявил началото на “Великото нашествие”. За кратко време били покорени и подчинени няколко планети и сега погледите на фемонèмите се насочили към Земята. Стотици години не водила война и отслабнала във военно отношение, сега тя представлявала лесна плячка за Фемòна.

Из “Земната лястовичка

-------------

Редактор: 
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

21,00 лв.
Отстъпка:
-0.00 лв
Цена
21,00 лв.
15,00 лв.
Отстъпка:
-2.00 лв
Цена
13,00 лв.
10,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
10,00 лв.