Коя е моята родина?

ISBN:
978-954-471-753-7
Размери: 
20 × 13 × 1.5 cm
Брой страници: 
146 стр.
Година на издаване: 
2021
Рейтинг: 
0
Цена: 
10,00 лв.
Цена: 
10,00 лв.

Коя е моята родина?
Родова памет
Историята на семейство Кабанови

------------

И така, коя е моята родина?
Тая в сърцето си Русия като свещена реликва. За мен тя е слънце, което огрява душата ми. Гордея се, че във вените ми тече руска кръв. Всячески се стремя да не забравя езика на дедите си, като не преставам да чета книги на руски, за гледам филми на руски. Милея за Русия и вярвам в нейна мощ и сила.

И въпреки това моята родина си остава България – страната, в която съм се родила, в която са се родили и отрасли децата ми. Бих искала тя винаги да благоденства и всички хора в нея да са щастливи. Искрено желая изоставилите я нейни чеда, търсещи препитание в чужбина, да се върнат. Стопанството й да се възстанови и тя отново, както преди, да се превърне в малко райско кътче.

Но най-много желая двете страни – Русия и България, да вървят заедно. Защото моята родина ще пребъде, ако върви редом с най-огромната страна в света. Бъдещето й не може да бъде с Америка, защото, ако изпълняваме исканията към тази зад атлантическа страна, ние се превръщаме в роби. САЩ не защитават интересите на България, а удовлетворяват егоистично своите. Съгласна съм, че Русия също гледа интересите си и също налага на България изгодните си собствени решения, но това никога досега не го е правила в ущърб на страната ни. Напротив. През време на социализма, когато България и Русия се считаха за братски страни, нашата държава процъфтяваше, с високо развито селско стопанство и индустрия, а откакто премина на страната на Америка и Европейския съюз, започна скорострелно да се самоунищожава.

Сега България е обявена за една от неприятелските страни на Русия. Сигурна съм, че това българският народ не го иска, а правителството е сръчкано да действа срещу най-могъщата страна, подтиквана от задкулисни зли сили. Страхувам се, че това ще доведе до трагични последици.

Затова моето най-съкровено желание е: Нека двете мои любими страни никога не воюват по между си!

И пак прошепвам тайно, сякаш произнасям молитва към Бога или магически думи, преплела в сърцето си нишките на дружба и любов:
Да има мир на Земята!

Авторът

------------

Редактор: 
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

5,00 лв.
Отстъпка:
-2.00 лв
Цена
3,00 лв.
10,00 лв.
Отстъпка:
-2.00 лв
Цена
8,00 лв.