Вълнуваща премиера на дебютната книга на Ана-Мария Димитрова

Ана-Мария Димитрова представи своята дебютна поетична книга “Надникнах в душата си” в Дома на писателя в Бургас.
Дата: 
неделя, 12 June, 2022
Категория: 

Писатели, интелектуалци и общественици уважиха премиерата на дебютната книга на Ана-Мария Димитрова, която се състоя на 10 юни 2022 г. (петък) от 18.00 часа в Дома на писателя в Бургас.

“Надникнах в душата си” – така озаглави първата си стихосбирка талантливата авторка, която чрез творчеството си разкри богатия си емоционален свят. Книгата е дело на бургаското издателство “Либра Скорп”, чудесната корица е сътворена от Петра Лимоза, а редактор на поетичния сборник е поетесата Наталия Недялкова.

В книгата на Ани са умело съчетани и любовна, и философска лирика. Стихове, вдъхновени от младежки копнежи и мечти, в която обаче прозира духовна зрялост”, подчерта по време на представянето редакторът. За творчеството на Ана-Мария Димитрова и първата й сериозна заявка в поезията говори и управителят на “Либра Скорп” Денчо Михов. Той изтъкна, че младата авторка е носител на  наградата “Еквалибриум” за 2022 г. на издателството, а това отличие се дава на перспективни млади автори.

За да поздравят Ана-Мария Димитрова за поетичния й дебют в Дома на писателя бяха и Ивелина Василева (бивш министър на екологията, депутат няколко мандата и изявен общественик) и пиар-експертът Женя Гайтанджиева. Миналата година Ана-Мария спечели първо място в националния конкурс за поезия “Новата реалност”, който бе организиран от Женя Гайтанджиева и Наталия Недялкова, а наградата тогава бе връчена от Ивелина Василева.

Младата поетеса не скри вълнението си в емоционалното обръщение към многобройните гости на премиерата и прочете няколко произведения от дебютната си книга. В непринуден разговор с читателите Ана-Мария Димитрова, която следва в момента психология в Бургаски свободен университет, разказа за творческите си планове, които включват не само поезията, но и белетристика.

-------------
Ана-Мария Димитрова, “Надникнах в душата си”, изд. “Либра Скорп”, 2022.
-------------
За “Надникнах в душата си” и поезията на Ана-Мария Димитрова, от издателя ----->>>>>
-------------
Текст: Наталия Недялкова
Снимки: Петя Станева

-------------

Ана-Мария Димитрова с редактора на поетичния сборник поетесата Наталия Недялкова
Ивелина Василева (бивш министър на екологията, депутат няколко мандата и изявен общественик) изказва поздравления за поетичния дебют на младата авторка
Женя Гайтанджиева, съорганизатор на националния конкурс за поезия “Новата реалност” (съвместно с Наталия Недялкова), в който Ана-Мария спечели първо място, споделя впечатления
Почитатели на поезията и творчеството на Ани
Ана-Мария пред Дома на писателя, в който е и емблематичното “Кафе с автограф”
Ана-Мария Димитрова с Петя Станева (вляво), на която се дължи цялостното оформление и дизайн на поетичната книга, и редактора на стихосбирката Наталия Недялкова

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите