Поетичната книга “Надникнах в душата си” на Ана-Мария Димитрова с наградата “Еквалибриум ‘2022”

Наградата “Еквалибриум” за 2022 г. на издателство “Либра Скорп” се присъжда на младата авторка от Сливен Ана-Мария Димитрова за поетичната й книга “Надникнах в душата си”.
Дата: 
събота, 16 April, 2022
Категория: 

Поетичната книга “Надникнах в душата си” на Ана-Мария Димитрова с наградата “Еквалибриум ‘2022”

Наградата “Еквалибриум” за 2022 г. на издателство “Либра Скорп” се присъжда на младата авторка от Сливен Ана-Мария Димитрова за поетичната й книга “Надникнах в душата си”. Дебютната книга на Ана-Мария Димитрова вече е факт, предстояща е премиерата й както в родния град на авторката, така и в други градове в страната.

22-годишната Ана-Мария Димитрова е възпитаник на Спортно училище “Димитър Рохов” в гр. Сливен, с профил лека атлетика. Завършва “Психология” в Бургаски свободен университет. Има особен интерес към хуманитарните науки и книгите, винаги носи четиво в дамската си чанта. Истинската й страст е насочена към литературата от много ранна детска възраст. Пише поезия, есета и разкази. Поезията обаче е най-голяма й слабост.

Отличена е в различни национални литературни конкурси: първо място, раздел “Поезия”, в Национален литературен конкурс “Патриотизмът в миналото и днес” по повод 3-ти март 2021 г., второ място, раздел “Есета”, в Национален литературен конкурс “Писмо до Левски”, 2021 г., организиран от Народно читалище “Васил Левски – 1928”, първо място, раздел “Поезия”, в Национален литературен конкурс на тема “Море”, март 2021 г., организиран от читалище Месемврия, гр. Несебър, приз от “Отвъд усмивките”, 2021 г., конкурс с кауза, организиран от Пощенска кутия за приказки, първо място, раздел “Поезия” в Първи национален конкурс “Новата реалност” 2021 г., трето място, раздел “Поезия” в Анонимен конкурс под наслов “Ева”, 2022 г. и др.

Младата поетеса мечтае да разгърне целия потенциал на творчеството си, а поетичната книга “Надникнах в душата си” има всички предпоставки за успех на литературното поприще.

В страниците на “Надникнах в душата си” е побран в един многолик конгломерат от чувства и настроения, своеобразно отражение на заобикалящия ни пъстър на емоции свят. В този добър или лош, но при всички случаи единствен възможен за нас свят, зададеното ни свише битие трябва да следва мечтите, да се бори, да ги догонва, да подреди приоритетите на собственото “аз” в стремлението към индивидуалност.

Според издателите дебютната книга на Ана-Мария Димитрова е отражение на копнежите и стремленията на един млад човек, завоюващ своето пространство,  и същевременно показващ удивителна духовна зрялост.

По мнение на редактора Наталия Недялкова – забързани в динамичното си ежедневие, улисани в предизвикателствата на външния свят, понякога забравяме за онзи, вътрешния. Свят на мислите и емоциите, идеите и мечтите. Свят, в който живее душата ни. Какво се крие в него – отговор на този въпрос ни дава в първата си стихосбирка младата поетеса Ана-Мария Димитрова.

“Надникнах в душата си” е книга, която сама говори за себе си, в която авторката успява да каже с малко думи много неща. Да съумееш да откриеш себе си, да видиш своя отблясък в другите, това е скромната повеля на пътя към щастието – възможно и същевременно трудно достижимо. Романтика или философия, чувства или размисли, поетичното или прозаичното трябва да надделеят в пътешествието на съдбата? Една магична одисея на ръба на мечтите и реалността, в която превесът на едната или другата крайност се преплитат, едно странстване по пътя към себе си, обогатяващо лиричния вътрешен свят на поезията.

Да пожелаем на новата книга “попътен вятър”, а на младата и талантлива авторка все повече дръзновение, въображение и... нови книги, с които да завладява сърцата на читателите!

-------------
Ана-Мария Димитрова, “Надникнах в душата си”, изд. “Либра Скорп”, 2022.
-------------
За “Надникнах в душата си” и поезията на Ана-Мария Димитрова, от издателя ----->>>>>
​-------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите