Три поетични книги в Световния ден на поезията

Дата: 
сряда, 1 October, 2014
Категория: 

На 1 октомври (Световният ден на поезията) излязоха от печат три нови поетични книги: “Гмуркачът” на Динко Динков, “От глог на глог” на Николай Нанков и “Остров Надежда” на Румяна Русева.

Динко Динков е роден на 09 май 1977 г. в гр. Стара Загора. Завършил е българска филология и журналистика в ПУ “Паисий Хилендарски”. В настоящия момент е преподавател във Вечерна гимназия “Захарий Стоянов” – Бургас. Живее и твори в Бургас. Автор е на сборника с разкази “Колобърът”, удостоен с наградата “Еквалибриум” на издателство “Либра Скорп” за 2008 г. и на стихосбирката “Морска колония” (2010 г.). Настоящата поетична книга “Гмуркачът” е трета за автора и втората му самостоятелна стихосбирка.

Николай Нанков е роден на 23 юни 1956 г. в Чирпан. Живее и работи в Бургас. Издадени  книги: “Гладна свобода” (поезия, 1991), “Джокондата ме гледа” (, поезия, 2009), “Глог” (поезия, 2010) и “Комарджията” (роман, 2012). “От глог на глог” е четвъртата самостоятелна поетична книга на автора.

Румяна Русева е родена през 1954 г. в гр. Бургас. Завършила е Учителски институт “Христо Ботев” – Бургас. Живее и работи в Бургас. Автор на поетичните книги “Пътека към звездите” (2005 г.) и “Фатално привличане” (2009 г.). “Остров Надежда” е третата самостоятелна стихосбирка на поетесата.

Честито на авторите и успешен път на новите им книги. А екипът на издателство “Либра Скорп” пожелава весел празник и много-много усмивки на всички автори, читатели и почитатели на изящната словесност.

Динко Динков, "Гмуркачът"
Николай Нанков, "От глог на глог"
Румяна Русева, "Остров Надежда"

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите