Таня Мир представи “Откритие” и “Легенди от Белинташ” в Ямбол

По покана на Регионалния исторически музей, Таня Мир представи в Ямбол своите книги “Откритие” и “Легенди от Белинташ”.
Дата: 
сряда, 4 December, 2019
Категория: 

На 28 ноември 2019 г. Таня Мир представи в зала “Археология” на Регионален исторически музей – Ямбол, своите книги “Откритие” и “Легенди от Белинташ”. Събитието е по инициатива на РИМ – Ямбол и с участието на директора на музея д-р Стефан Бакърджиев, Тодор Вълчев – уредник на фонд “Праистория” и Кремена Димова от отдел “Връзки с обществеността”. Колорита на вечерта допълниха участници от Група за исторически възстановки “Антична Тракия”, които посрещаха и изпращаха гостите в автентични бойни римски доспехи.

Срещата с младата авторка откри г-н Стефан Бакърджиев. Той представи Таня Мир не само като автор на книги с историческа тематика, но и като сценарист на пълнометражни игрални филми по нейните книги – “Откритие”, който от 5 декември тръгва по киносалоните в столицата, а след това и в другите градове, и на филма “Легенди от Белинташ”, на който част от кадрите са заснети в каструма на Археологически резерват “Тракийски и античен град Кабиле” с участието на  Сдружение за антични реконструкции „Mos Maiorum Ulpiae Serdicae”, Cohors II Lucensium, Група за исторически възстановки “Антична Тракия”, Moderen Balet Kala, Ludus Lupercalis и Национално дружество „Традиция” – регионален клуб „Георги Дражев” – Ямбол.

Специално за вечерта в Ямбол присъстваха издателите на книгите на Таня Мир – Петя Станева и Денчо Михов, както и изпълнителят на главните роли и в двата филма – актьорът Светлин Къров.

Издателят Денчо Михов, който е и редактор на книгите, разказа за творческия процес по създаването на книгите, за литературната награда на издателство “Либра Скорп” – “Equilibrium” и мотивите за удостояване с тази награда на дебюта на Таня Мир – фентъзи повестта “Откритие”. Направи и кратък анализ на съдържанието на “Откритие” и “Легенди от Белинташ”, въпросите, които авторката поставя, скритите отговори на много от тях “между редовете” на текстовете, и отбеляза насоките в творческото развитие и израстване на младата писателка.

Светлин Къров прочете анонсите към книгите, а Таня Мир сподели мотивите да разкаже тези позабравени древни истории от нашите земи, посланията, които желае да предаде на читателите, както и своите бъдещи творчески планове.

Гостите на вечерта имаха възможност да видят трейлъра на филма “Откритие”, както и откъси, заснети именно в археологическия резерват “Кабиле” с участието на групата за исторически възстановки от Ямбол.

Вечерта завърши “на по чаша вино” (специална селекция с марка “Кабиле”, осигурена от домакините) и автографи от авторката за всички, пожелали да притежават книгите.

Следващата среща с Таня Мир и екипа, реализирал на големия екран нейните книги, се очаква през втората половина на декември, по време на прожекциите на “Откритие” в кино “Елит” – Ямбол.

---------------
Таня Мир, “Откритие”, 2018.
---------------
Таня Мир, “Легенди от Белинташ”, 2019.
---------------
За фентъзи повестта “Откритие” (от редактора) ----->>>>>
---------------
За фентъзи повестта “Легенди от Белинташ” (от редактора) ----->>>>>
---------------

Засегнати автори: 
Издателят Денчо Михов - за литературното отличие и за книгите на младата авторка
С участието на групата за исторически възстановки “Антична Тракия”, гр. Ямбол
Таня Мир със своите издатели
Таня Мир със Светлин Къров - изпълнител на главните роли във филмите по нейните книги, и със своите издатели

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите