Легенди от Белинташ

ISBN:
978-954-471-532-8
Автор: 
Размери: 
20 × 13 × 1.2 cm
Брой страници: 
120 стр.
Година на издаване: 
2019
Рейтинг: 
0
Цена: 
10,00 лв.
Цена: 
10,00 лв.

Трима туристи замръкват в близкото село в подножието на митичното тракийско светилище “Белинташ”. Приютява ги местен старец, който им разкрива мистериозни събития,  случили се около храма през годините. Разказът на стареца пренася читателя две хилядолетия назад във времето, когато в Древна Тракия избухва най-голямото въстание на траките. Причината за него е храмът на Дионис, който, по думите на мъжа, се е издигал в Белинташ...

Неочаквано тримата герои се  изправят пред предизвикателството да разбулят тайните, които древното светилище е криело през вековете...

История, вдъхновена от реални исторически събития и изпълнена с неподозирани обрати, в която едни от най-забележителните личности на Древна Тракия оживяват във въображението на читателя.

--------------

В книгите си искам по един различен и увлекателен начин да припомня на читателите някои от най-вълнуващите, но позабравени истории и легенди от България.
Смятам, че повече трябва да ценим своята история и култура, а писането е моят начин да допринеса за това.
Таня Мир

--------------
За книгата от редактора ----->>>>>
--------------

Таня Мир дебютира в литературата през 2018 г. с  повестта “Откритие”, отличена с националната литературна награда “Еквалибриум” на издателство “Либра Скорп”. Още през същата година по книгата е заснет пълнометражният игрален филм “Откритие”. 

През 2019 г., съвместно с екипа на предаването “Риалити роман”,  Таня Мир организира радио романа “Нестинарски танц” по Българското национално радио.

--------------

Редактор: 

Коментари

Книгата не изглежда лоша
Рейтинг: 
0
Книгата е много добра
Рейтинг: 
0
Книгата е отлична! Искрено препоръчвам!
Рейтинг: 
5
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

19,00 лв.
Отстъпка:
-2.00 лв
Цена
17,00 лв.
19,90 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
19,90 лв.
12,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
12,00 лв.