Нестинарски танц

“Нестинарски танц”, колективен роман
12 автори разказват една история

Един проект на Таня Мир
Съавтори Александър Макелов, Богомил Добрев, Десислава Дюлгерян, Дилян Георгиев, Кръстю Мушкаров, Любомир Кючуков, Пламена Петрова, Светлин Къров, Снежана Ташева, Спасимир Тренчев и Цветелина Александрова
Корица Мира Дойчинова

--------------

По време на първия си нестинарски танц Елена затваря очи и се понася в ритъма на музиката. В следващия момент осъзнава, че се е пренесла няколко века назад във времето. На нейно място в наши дни пред изумените зрители стои Яна – девойка от XII век.

Съвсем скоро Яна се изправя пред предизвикателството да се справи в съвременния свят и да намери начин всяко от момичетата да се върне своята епоха.

В това време Елена се озовава в разгара на въстанието на Асен и Петър. Преследвана от елитен отряд ромейски наемници, тя е принудена да оцелява в суровите времена на българското Средновековие.

Съвсем неочаквано двете нестинарки се оказват във вихъра на приключение, изпълнено с много обрати, а съдбата им е отредила ключова роля в борбата за възстановяване на Второ българско царство.

--------------

* * *

Идеята за “Нестинарски танц” се роди, когато Емил Янев, водещ на предаването “Риалити роман” по БНР – Програма “Христо Ботев”, ме покани да организираме радио роман на фентъзи тематика. Съгласно регламента на предаването всеки автор трябваше да съчини и разкаже по една глава от историята в ефира на радиото. Никой не знаеше как следващият подред разказвач ще продължи историята в своята глава от романа. По този начин, без предварителен план как ще се развие сюжетната линия, всички заедно оформихме сюжета на “Нестинарски танц”.

Смятам, че съвременната българската литература има много млади автори, които с чието творчество си заслужава да се запознаете. Ето защо за мен беше удоволствие да поканя авторите, които взеха участие в радио романа.

Тогава все още не подозирахме, че “Нестинарски танц” ще се превърне в един от най-успешните и най-дълго задържали се радио романи в ефира на БНР – Програма “Христо Ботев”, а още по-малко, че в момента нашите слушатели и читатели ще държат в ръце хартиената версия на творбата.

Бих искала да благодаря на първо място на Емил Янев, който даде трибуна на младите български автори.

Искам, разбира се, да благодаря и на самите автори, които се включиха и дадоха най-доброто от себе си: Александър Макелов, Богомил Добрев, Десислава Дюлгерян, Дилян Георгиев, Кръстю Мушкаров, Любомир Кючуков, Пламена Петрова, Светлин Къров, Снежана Ташева, Спасимир Тренчев и Цветелина Александрова.

Всички заедно се обединихме, за да ви разкажем една вълнуваща и изпълнена с много обрати фентъзи история, която ще ви потопи в магията на Второто българско царство и не само...

Приятно четене!
Таня Мир

--------------

Редактор: 
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

£8.99
Отстъпка:
0,00
Цена
£8.99
12,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
12,00 лв.