Топ новините на българските медии

Най-важните и най-актуалните новини, разтърсили България и Света, според водещите български медии: BiTV, Канал -1, Селски Труд, 22 часа и половина и Kaspichan News:
Дата: 
неделя, 2 March, 2014
Категория: 

Козата на бай Спиро от Горна Хралупа, Тутраканско, жертва на тероризъм

Козата Спаска, втора братовчедка на козата Димка, родена от майка Тонка, първа братовчедка на Гинка, бивше малко яренце на Радка, кръвна сестра на Донка от майка им Станка, изчезнала безследно, както кротко си пасяла на Хаимовия рид, водена от старша коза Янка, водачка на стадото на горнохралупченския козар Станчо. Изключително морално съсипан от липсата на козата Спаска, бай Спиро вече трети ден отказва да приеме храна, вода, троянска сливова, както и липса на внимание на сестрата на Спаска – Стаматка, както и на първите й братовчедки – Гинка, Линка, Станка, Пенка, Янка и Калинка. Кметът на с. Горна Хралупа и съименника на козата Спаска – Спас Григоров, обяви еднодневен траур в селото. С писмена заповед кръчмарят Гочо затвори елитното заведение “Меча хралупа” още в 9 часа вечерта, изгонвайки със съдействието на ченгето Койчо редовните клиенти Пешо Търлата, Станко Цимбата, Лефтер Поялника, Калчо Хралупченина, Сашо Стълбата и Гошо Гугутката. Последният изрази няколко нецензурни думи по адрес на родословието на козата Спаска, отнасящи се най-вече до някои сексуални потребности на майка й Тонка, поради което бе отведен със специалната маршрутка до кауша в Тутракан. В акцията взе дейно участие полицаят Койчо. Оказа се, че до завръщането му от спец-акцията, гореспоменатите клиенти, заедно с кръчмаря Гочо, довършили мероприятието относно недопитата каса с Карнобатска гроздова, поради което се наложило Койчо да поиска подкрепление от полицая Гинчо от Долна Хралупа.  Цялата полиция в Горна Хралупа в лицето на полицая Койчо, както и тримата спец-полицаи от РДВР – Тутракан са обявили бойна готовност №1. Специалните разузнавателни служби работят по няколко криминални и една политическа версия за отвличането.

Едната от версиите е, че в отвличането е замесен издирваният терорист Калчо Мисирката, на чийто гръб тежат две присъди за убийства на кокошки, една за петел, както и две открити следствени дела за жестокото убийство на пуйката Зоя и за отвличането на гъската Стефка – собственост на горнохралупския бизнесмен Станой Папачанов. Последният в изявление пред “Тутраканска поща” заяви:

“Калчо, да го е... в г..., само той ми тафа мисирката, оти лани га ми реди яйцата на клочката Симка ми отафуни две от полога и я го читалдисах по темането. Он оттогаз ми рече, че шъ ми бастиса патката... Само той е, да го е... в хралупския г...”

А самият кмет, г-н Спас Григоров, в пресконференция пред “Вечерна тутраканска поща” произнесе крилатата фраза: “Дали е Калчо или не, това времето ще покаже.”

Дали? Докато специалистите от РДВР и селският полицай Койчо си вършат работата, ние ще следим отблизо актуалните развития относно събитието на деня в с. Горна Хралупа.

М27
по материали от водещи национални медии

 

20 кокошки на Георги Пешев от Долна Сатовча, община Слатина, приведени под съдебна отговорност

В курника на известния птицевъдец Георги Пешев от Долна Сатовча се разигра кървава политическа драма. Две от петте жълти кокошки – ярките Сашка и Димка официално обявили, че се отцепват от жълтия цвят и, като намерили на боклука захвърлените от дъщеричката на Пешев (Виолинка) няколко листа индиго, се овъргаляли в него, вследствие на което приели тъмносин оттенък. Кокошката Катя и петелът Иванчо, с насинени опашки от предишната фотокопирна дейност на Виолинка, отправили устна покана на отцепничките Сашка и Димка, да се присъединят към тяхната кокоша група. По-късно Катя обвинила Иванчо в изневяра с Димка, след което той пък я накълвал до кръв. Тук се намесила случайно изтърваната от кочината свиня Дочка, която подушвайки кръвта на Катя, й изгризала задника, чак до воденичката. Петелът Иванчо се спасил, прескачайки оградата и озовавайки се в двора на съседа Стайко. Тук обаче попаднал на дворната невестулка на Стайко, която му прегризала врата.

Пешев, завръщайки се от краварника на Тотко Каубоя, където мерили гъстотата на млякото му, както и градусите на ланшната му гроздова, станал непосредствен свидетел на кървавата драма. С помощта на брадвата запрял свинята Дочка, заклал кокошката-отцепница от правата жълта вяра и тръгнал да търси петела Иванчо. Като видял безжизнените останки на политическия лидер на кокошата група в двора на Стайко, Пешев, окрилен от гроздовата на Тотко, прескочил оградата, деляща ги със Стайко, да си търси правата. Там обаче се натъкнал на прясно изкопаната и все още незакрита помийна яма на Стайко и си изкълчил глезена на десния крак.

В момента е заведено дознание в следствената служба, както и дело в районния съд, чийто изход тепърва ще се решава.

М27
по материали от водещи национални медии

 

Ново научно откритие на бай Пешо от Панчарево

Бай Пешо, виден интелигент от с. Панчарево, вече е престанал да си трие задника с вестници. Това негово деяние, публично оповестено в селската кръчма, хвърлило в недоумение местните пройдохи. Ето как бай Пешо икономически аргументирано и научно обосновано защитава тезата си:

“Я много мислих по въпросо и сутринта, га бях в клозето, стигнах до заключително решение – вестниците у нас са скъпи. Едно време, по бай Тошово време, един вестник струваше 2 стотинки, а една топка клозет-папир – 20. Сега едно роло клозетна хартия се харчи пак за 20 стотинки, ама колко е един вестник? Затова и я се реших – ке се култивирам и я и ще захвана да си трия гъзо и я с клозетна хартия, като цивилизован гражданин – да се пукат от яд сите селяне ...”

М27
по материали от водещи национални медии

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите