Микро. Кратки разкази

ISBN:
978-954-471-340-9
Размери: 
20 × 13 × 0.8 cm
Брой страници: 
84 стр.
Година на издаване: 
2016
Рейтинг: 
0
Цена: 
10,00 лв.
Отстъпка: 
-3.00 лв
Цена: 
7,00 лв.

“Микро” е колекция кратки разкази. Някои от тях се целят в открития космос, други – в олющения ъгъл между два делника, а трети просто звучат като сън. Някои са хубави, други – рошави и зъбати, а трети дори не притежават огледало. Но всичките се побират в разстоянието между две автобусни спирки.

---------------

За илюстрация на гореописаното предлагаме един от кратките разкази, включени в сборника.

Свободно падане

Вдовицата Денева вече не беше с всичкия си, затова никой не се учуди, когато една сутрин тялото й осъмна на паважа. Притеснила се за терасните си саксии и решила да ги полее от външната страна.

– Гледай – извика някой в образувалата се тълпа, – уличната котка се мъчи да я събуди.

– Милото животинче – отвърна друг. – Вдовицата беше така привързана към кварталните котки, всяка вечер им носеше купичка с храна.

Котаракът имаше шахматна козина и големи зелени очи. Той погали с лапа окървавената, съсухрена буза на старицата. Наблизо един скелет прошумоля с черния си плащ и нетърпеливо почука с косата. Никой от насъбралата се тълпа не го забеляза.

– Е? – изсумтя Смъртта.

– Беше добро бабче – отвърна котаракът замислено. – Малко чалната, но по приятния начин... Да, дай й един от моите.

---------------

Редактор: 

Коментари

Благодаря Ви за включената "илюстрация"! Днес се разочаровах от друг автор и от това, което по принцип се лансира като добро, но разказът на Мартин Колев ме утеши. Отивам да търся книгата :-)
Рейтинг: 
5
прекрасна, ясна, вълнуваща и неясна книга
Рейтинг: 
5
Изчел съм всичко от автора и сега приключих и с разказите от "Микро". Доста от тях признавам си, не ги разбрах напълно, други ми харесаха (за вещицата на Хелоуин, момчето-вампир, поканено в къщата, кървавата къща с "тъпите" младоженци, кафемашината-убиец, първоаприлската шега на огледалото, меките стени и шумният съсед-военен), трети прочетох с мъка, пак без да разбера. На моменти ми идваше твърде несвързано и сюрреалистично. :)
Рейтинг: 
0
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

18,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
18,00 лв.
12,90 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
12,90 лв.
0,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
0,00 лв.