Обявиха резултатите от хумористичен конкурс на клуб “Морски таралежи”

На 11 януари 2016 г. в конферентната зала на Регионална библиотека “П. К. Яворов” в Бургас (на ул. “Булаир” №10) Бургаският хумористичен клуб “Морски таралежи” отчете резултатите от Първия областен хумористичен конкурс, посветен на 90-годишнината от рождението на Коста Апостолов, адвокат, основател и първи председател на клуба.
Дата: 
вторник, 12 January, 2016
Категория: 

Обявиха резултатите от хумористичен конкурс на клуб “Морски таралежи”

Бургаският хумористичен клуб “Морски таралежи” отчете резултатите от Първия областен хумористичен конкурс, посветен на 90-годишнината от рождението на Коста Апостолов, адвокат, основател и първи председател на клуба.

Събитието се състоя на 11 януари 2016 г. в конферентната зала на Регионална библиотека “П. К. Яворов” в Бургас (на ул. “Булаир” №10). В кратко предисловие председателят на клуб “Морски таралежи” г-н Георги Мавродиев разказа историята на клуба, в която ярко открои личността на неговия основател – адвокат Коста Апостолов, в памет на когото беше проведен конкурсът.

Непринудено, диалогично, почти като на модерна седянка в бистро “Върбата”, станало култово заради сбирките на клуб “Морски таралежи” там, протече тържеството по случай връчването на наградите от първия бургаски областен хумористичен конкурс , организиран от “таралежите”.

Своята съпричастност към празника с поздравителни адреси изразиха клубовете на хумористите във Враца и Кубрат.

Над 60 писатели и карикатуристи са изпратили свои творби за хумористичния конкурс, обяви Георги Мавродиев, който вещо и находчиво водеше церемонията и вплете в нея спомени за Коста Апостолов и весели случки из историята на клуба.

Награди получиха:
– за разказ: Мина Кръстева, Иван Сухиванов, д-р Здравко Андонов, Георги Христов, Янчо Чолаков, Иван Михайлов;
– за поезия: Елка Василева, Станислав Марашки, Борис Бухчев;
– за фейлетони и анекдоти: д-р Георги Георгиев, Манол Манолов, Милчо Касъров, Динко Павлов, Янчо Милев, Ангел Лазов (посмъртно);
– за карикатура: арх. Константин Коцев;
– за хумор, написан от деца в училищна възраст: възпитаниците на клуб “Митични птици” към НЧ “Любен Каравелов” – Бургас, с худ. ръководител Роза Боянова.

“Златният” морски таралеж стана притежание на Ваньо Вълчев като приз за цялостно творчество.

И за да бъде всичко по хумористичному нестандартно и различно – и цветята от кмета Димитър Николов, и присъствието на началника на отдел “Култура” към община Бургас г-н Петър Парушев, се вместиха в празника някак тихо и ненатрапчиво, почти инкогнито, без излишна помпозност, сякаш за да не изместят особената сплав от весело настроение и носталгични нотки, събудени от спомена за незабравимия Коста Апостолов.

В знак на почит и уважение посмъртно с плакет “Морски таралежи” бе удостоен Коста Апостолов. Отличието връчи на наследника на хумориста лично авторът на плакета – скулпторът Ненчо Русев.

В заключение Георги Мавродиев обяви, че предстои Бургаският клуб на хумористите “Морски таралежи” да подготви и издаде Алманах на бургаския хумор. Алманахът ще включва бургаски автори – хумористи и сатирици от Освобождението до наши дни. Идеята е той да се появи по книжарниците следващата година.

-----------------

На снимката: Георги Мавродиев и Ненчо Русев връчват почетния плакет “Морски таралежи” на сина на Коста Апостолов – Стефан Апостолов.

-----------------

 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите