Станислав Марашки

Станислав Димитров Марашки е роден на 29 януари 1961 г. в гр. Стралджа, Ямболска област. Живее и работи в гр. Бургас.

Завършил е френска филология във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”.

Работил е във в. “Студентска трибуна”, Общинска телевизия Карнобат, като зам.-главен редактор на в. “Забранено за мъже”, редактор във в. “Сунгурларска долина”, преводач и редактор в електронното българо-френско списание “BulgariЯ”, водещ на рубриката “Литературен концерт” във в. “Бургас днес и утре”, преподавател по френски език и литература и др.

Член е на редколегиите на литературното списание “Жажда”, а до скоро и на регионалното списание за литература, изкуство и култура “ЛИК”, разпространявано върху територията на градовете Сливен, Ямбол и Бургас.

Член е на Съюза на българските журналисти, председател на Конфедерацията на българските писатели, член на писателския експертен съвет към община Бургас и зам.-председател на бургаския клуб за хумор и сатира “Морски таралежи”.

Автор е на книгите “Смях под маската”, “Народ от богове” и “Книга във форма на правоъгълник”, както и на множество стихове, разкази и фейлетони, публикувани в периодичния печат. Сред тези издания са в. “Словото днес”, в. “Студентска трибуна”, в. “Стършел”, в. “Вестник за дома”, в. “Учителско дело”, в. “АЗбуки”, в. “Ние жените”, в. “Квантов преход”, в. “Родово имение”, сп. “Жажда”, в. “Черноморски фар”, в. “Народна армия”, сп. “Воин”, сборника “Морето само живите обича”, антологията “Под лъчите на слънцето”, в. “Забранено за мъже”, алманах “Янтра”, алманах “Културна палитра”, антологиите на ССПБ и още над тридесет вестници и списания.

Редактор на книги

5,00 лв.
Отстъпка:
-0.00 лв
Цена
5,00 лв.
8,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
8,00 лв.