Станислав Марашки с първа награда от конкурс в Силистра

Дата: 
вторник, 1 March, 2016
Категория: 

Станислав Марашки с първа награда от конкурс в Силистра

Петнадесетото издание на конкурса “Любовта е пиянство или пиянство от любов” отново събра в Силистра лауреати и почитатели на поетичното изкуство.

Тържественото отчитане на резултатите от благородното състезание се състоя на 26 февруари 2016 г. в Заседателната зала на Община Силистра. Специално за събитието дойдоха кметът на дунавския град д-р Юлиян Йорданов, г-жа Денка Михайлова – зам.-кмет “Хуманитарни дейности”, г-жа Цветана Игнатова – н-к отдел “Култура”, както и членове на литературно сдружение “Реката и приятели”.

Жури в състав Любен Дашев – председател и членове Галина Маринова и Мариана Стоянова присъдиха първа награда на Станислав Марашки за стихотворението “Милувка”, а втората и третата награда грабнаха съответно Нина Чилиянска от Плевен и Николай Дялков от Тополовград.

Специалната награда на литературно сдружение “Реката и приятели” получи Милена Белчева от Варна.

“Когато пътувах към Силистра видях от прозореца на автобуса една овощна градина, а сред нея – кладенец. Беше очевидно, че наоколо няма изградена водопреносна мрежа, но човешкият гений, настойчивост и жажда за оцеляване бяха намерили начин, за да съживят пустеещата градина. Поезията е също такъв кладенец, който може да даде живот и на най- потискащата духовна пустош” – каза Станислав Марашки след връчване на наградата.

По общо мнение на журито и организаторите тази година конкурсът е бил изключително силен, но въпреки всичко мненията за присъждане на първата награда били единодушни.

-------------

На снимката: Станислав Марашки (вляво) получава първа награда за поезия от кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов

Снимки: Марин Минев – Джона

-------------

Засегнати автори: 

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите