Литературна премиера: Динко Динков представи своята поетична книга “Непоискани дълбини”

Дата: 
вторник, 21 November, 2017
Категория: 

На 20 ноември 2017 г. в бургаския Дом на писателя, изявеният вече писател и поет маринист Динко Динков представи своята поетична книга “Непоискани дълбини”.

Пред препълнената зала с почитатели на изящната словесност, в частност – поезията на Динко Динков, авторът сподели своите копнежи, желания и мечти, претворени в неговите стихове, като прочете някои от тях. Изказа своите благодарности към всички, които са го подкрепили и са спомогнали за издаването на книгата.

За да се потопят присъстващите в атмосферата на морските дълбини, заемащи основно място в поезията на Динко Динков, бургаската актриса Невена Цанева прочете някои от включените в книгата стихотворения.

Стихосбирката представи нейният редактор – известният бургаски творец Ваньо Вълчев. В своя подробен анализ той обърна особено внимание на взаимоотношенията на автора с морето, на съдбовното им взаимно привличане. “Всяко докосване на поета до морската стихия е като задъхан порив, като раждането на една неистова взаимност, като разтърсващо завръщане в утробата, готова да те приеме, защото си нейна рожба” – подчерта редакторът на “Непоискани дълбини”.

Празникът на “Непоискани дълбини” бе почетен и от Татяна Йотова – бард и поетеса, която дойде за случая специално от Айтос и поздрави Динко Динков с две авторски песни по стихове от последната му поетична книга.

Своите впечатления от новата поетична книга сподели и издателят Денчо Михов. Направи кратък анализ на чувствата и настроенията, които биха породили тези стихове в сърцата на обикновения читател, който, даже и да е далеч от морето, след прочита на поезията на Динко Динков би изпитал същите чувства на любов и преклонение пред морската стихия.
“Поезията на Динко Динков, без преувеличение, е явление в съвременната маринистична литература. Ако сега неговите творби се вписват удачно в общата картина на родната маринистика, то в съвсем обозримо бъдеще, неговите разкази и стихотворения, посветени на морето и морските стихии, ще бъдат водещи и определящи насоките в маринистичния жанр” – заяви съвсем отговорно в края на своето експозе издателят Денчо Михов.

Премиерата на книгата “Непоискани дълбини” бе уважена и от представители на кметство Обзор, както и на учители и ученици от Вечерна гимназия “Захари Стоянов” – гр. Бургас. Директорът г-жа Галина Златанова обяви, че с премиерата на поетичната книга на Динко Динков – преподавател в същата гимназия, се откриват тържествата по случай 70-годишнината от създаването на Вечерно средно училище “Захари Стоянов”. Учителският и ученически колектив бяха подготвили подарък-изненада за автора, който му бе връчен от г-жа Златанова.

Поздрави към Динко Динков и новата му поетична книга отправиха негови приятели и колеги. Поетесата Яна Вълчева сподели откровението, че ако Динко не е бургазлия по рождение, то определено Бургас трябва да се гордее с неговото присъствие, и изрази увереност, че бургазлии заслужават един такъв писател, поет и човек. Съпругата на автора – Десислава Динкова, като негов първи читател и редактор, поблагодари на всички присъстващи, като сподели, че оценката на читателите е много важна за израстването и оформянето на Динко като творец.

След “официалната част” последваха свободни разговори на “по чаша вино” и, разбира се, автографи от автора за всички, пожелали да притежават новата книга.

Да пожелаем “Попътен вятър” на четвъртата поетична книга на Динко Динков, а на автора – дръзновение, нови книги и успехи!

---------------
Динко Динков, “Непоискани дълбини”, Бургас, 2017.
---------------
Препратки:

Ваньо Вълчев за поезията на Динко Динков ----->>>>>

Денчо Михов за “Непоискани дълбини” ----->>>>>
---------------

 

Автограф от автора за всички, пожелали да притежават "Непоискани дълбини"
Издателят Денчо Михов за поетичната книга на Динко Динков

Коментари

"Непоискани", но достигнати дълбини чрез словото на поета.

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.
  • Имейл адресите ще се завоалират в кода на страницата, за да се намали шанса да бъдат експлоатирани от спамерите.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите