Водопадът на времето

ISBN:
954-9306-20-8
Размери: 
20 × 13 × 0.6 cm
Брой страници: 
64 стр.
Година на издаване: 
2004
Рейтинг: 
0
Цена: 
4,00 лв.
Цена: 
4,00 лв.

Дебютната поетична книга на Райна Недялкова - "Водопадът на времето" ни среща с една авторка, чийто задъхан и динамичен живот е пълен с предизвикателства. Нежна и ранима, изповедна и търсеща, тя не се примирява с безвремието и преобърнатите ценности и се съпротивлява с най-силното женско оръжие - любовта. Светът в нейния поетичен микрокосмос се раздира от противоречия - понякога болката е пронизваща и трайна, "времето изтича като пясък", най-хубавото е вече спомен, а тревогата от отломките на годините я изправя пред кръстопът с неизвестни посоки. Но въпреки всичко, авторката е готова винаги да започне отново, да съхрани своята духовна младост, "бялото" на душата си и продължава да вярва в чудеса. Райна Недялкова носи в себе си изстрадани истини, морално-волевите й ориентири са пречупени през най-верния барометър  - сърцето, а истинската опора открива в любовта, майчинството, приятелството.

Екстравертен тип творец, Райна Недялкова търси смисъла на живота в неговата многоизмерност. Стихотворения като "Водопадът на времето", "Животът ми е буреносен облак", "Гост", "Сън", "Отново всичко е руини", "Карма" и др. разкриват една изпълнена, но устойчива душевност, в която все още романтичният полъх на младостта е примамлив и обещаващ. В същото време изгубените илюзии я приземяват и я изправят очи в очи пред една действителност, чиито горчиви истини не могат да я оставят пасивна и безучастна.

Просветление, нежна обич и надежда струят в цикъла с посвещения - на свидните рожби, на баща й - ключова фигура и духовен водач в живота й, на приятелите, от които черпи сила, топлина и оптимизъм.

Лирическите послания на Райна Недялкова и поетичната й визия за света са изпълнени с копнеж за хармония, красота и духовна извисеност. Те са заявка, че авторката ще продължава да преоткрива света, да отстоява своите позиции и верую и да търси измеренията на вечното и непреходното.

На добър час!

Редакторът

Редактор: 
Често задавани въпроси и отговори
CAPTCHA
Този въпрос е за тестване дали или не сте човек и да предпази от автоматизирани спам.

Издателство "Либра Скорп" не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите

Посетителите, които разгледаха тази книга, видяха също:

7,00 лв.
Отстъпка:
-2.00 лв
Цена
5,00 лв.
7,00 лв.
Отстъпка:
-2.00 лв
Цена
5,00 лв.
10,00 лв.
Отстъпка:
0,00
Цена
10,00 лв.